Muğla’da üreticilerin, kooperatiflerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde üreticilere eğitim vermek ve destek olmak amacıyla Kavaklıdere Ziraat Odası kullanımında olan 14 dönümlük arazide ceviz, badem ağaçlarından oluşan, sulama ve gübreleme sistemleri ile örnek bahçe oluşturdu.

Saffet Karabıyık: “Büyükşehir Belediyemizle birlikte üretim için güzel işler yapıyoruz”

Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık. “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte protokol yaparak oluşturduğumuz bahçemizin içerisindeyiz. Çiftçilerimize eğitim amaçlı ortaklaşa bu bahçeyi oluşturduk. Bahçemizde ceviz, badem fidanlarının dikimi, telle etrafının çevrilmesi, toprakaltı sulama, gübreleme sistemlerinin kurulumu tamamlandı. Bundan sonra üreticilerimize gübreleme, sulama, aşılama, budama ve ilaçlama programları hazırlama konularında da eğitim verilecektir.  Yaklaşık 200 adet chandler türü ceviz dikimi gerçekleştirdik. 150’ye yakın badem ağacı diktik. Etrafına lavanta dikimi yapıldı. Tel örgülerin etrafına asma dikilecek. İleriki zamanlarda arazimizde ailelerin çocukları ile beraber vakit geçirebilecekleri güzel bir mesire alanı, üreticilerimizin ise ceviz ve badem üretimi konusunda destek alabileceği bir merkez olacak." ifadelerini kullandı.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi ayrıca Kavaklıdere ilçesinde faaliyette olan S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile protokol yaparak ceviz üretim kapasitesinin ve pazarlanabilir ürün niteliğinin arttırılması için kooperatife ceviz kırma, boylama, taşıma bandı, çuval ağzı dikme makineleri verdi. Üreticiler hem bu aletlerden hem de eğitim bahçesinden yararlanabilecek.

Hibya Haber Ajansı