Havayolu son 10 yılda 37.000 tonun üzerinde ihracat kargosunu taşıyarak İtalya, ABD ve dünyanın geri kalanı arasındaki ticareti kolaylaştırdı.

“Dünyanın moda başkenti” ile ABD’nin en çok ziyaret edilen şehri arasındaki hizmetlerinin onuncu yıl dönümünü tamamlayan Emirates’in uçuşları; İtalya’dan, giyimden gıda ürünlerine ve mücevherata kadar çeşitli ihracatlar ile Milano ve New York arasında 37.000 tondan fazla kargonun taşınmasını sağladı. ABD'den giyim, tekstil, yedek parça ve çeşitli endüstrilerde kullanılan kimyasallar, İtalya'ya sıklıkla ihraç edilen mallar listesinin başında yer alıyor. Havayolunun kargo bölümü Emirates SkyCargo, yılda ortalama 4.000 tona yakın kargoyla iki ülke arasındaki ihracatı kolaylaştırıyor. Bu durum, Emirates'in her iki ülkedeki yerel ekonomileri ve ticari işletmeleri destekleme konusundaki kararlılığını da gösteriyor.

Milano ve New York arasında günlük olarak faaliyet gösteren direkt uçuş hizmetiyle havayolu, İtalyan diasporaları, öğrenciler, iş seyahatinde olanlar ve turistler için İtalya ile ABD arasında uygun bağlantılar sağlıyor. Bu rota, İtalya'dan New York’a ve daha sonra önemli bir İtalyan diasporası varlığının olduğu diğer seyahat noktalarına uçan yolcular arasında oldukça popüler bir konumda bulunuyor. Emirates ayrıca, Milano’ya ve sonrasında havayolunun 140’tan fazla uçuş noktasından oluşan global ağına aktarma yapan ABD'li yolcular için daha fazla bağlantı sunuyor.

Emirates, Milano ile New York arasındaki hizmetinin yanı sıra, Mexico City ile Barselona'yı birleştirmesine ek olarak, Atina ile Newark'ı doğrudan uçuşla birbirine bağlayarak Amerika ve Avrupa arasında iki ek transatlantik uçuş daha gerçekleştiriyor.