Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana'nın Konya’nın sahip olduğu derin medeniyetin büyük bir değeri olduğunu ifade ederek, bu değere sahip çıkmak ve her yaştan insana tanıtmak amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü ve 2023 Mevlana Yılı dolayısıyla ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altay, “Etkinlikler kapsamında ödüllü ‘Hz. Mevlana Konulu Tiyatro Oyunu Yazma’ yarışması ile şehir genelindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik ‘Gençlerimizden Hz. Pir’e (Mevlana’ya) Mektup’ yarışması düzenliyoruz. Tüm Mevlana dostlarını ve öğrencilerimizi yarışmalara katılmaya davet ediyor, şimdiden hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Hz. Mevlana Konulu Tiyatro Oyunu Yazma” yarışmasıyla ile Mevlana’nın öğretilerinin sanatsal bir dille kaleme alınması, adaylar tarafından özgün bir eser haline getirilmesi ve bu özel yıla bir katkı sunulması amaçlanıyor. Son başvuru tarihi 29 Aralık olan yarışmayla ilgili detaylı bilgiye oyunyazma.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Konya genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gençlerimizden Hz. Pir’e (Mevlana’ya) Mektup” yarışmasıyla, kültür mirasımızın en canlı unsurlarından olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin genç nesillere daha iyi tanıtılması ve öğrencilerin onun fikir dünyasıyla tanıştırılması amaçlıyor. Öğrencilerin mektuplarını 17 Kasım’a kadar okul müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye mevlanayamektup.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Hibya Haber Ajansı