İSTANBUL (AA) - Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, aracını kışa hazırlamak isteyenler için avantajlı akü değişim kampanyasını devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, kış aylarına girerken kötü sürprizlerle karşılaşmak istemeyen müşterileri için avantajlı akü değişim kampanyasını duyurdu. Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, tüm Peugeot, Citroen ve Opel modellerinin dahil edildiği kampanya kapsamında, Eurorepar akülerde işçilik dahil yüzde 20 indirim fırsatının yanında, Bonus kart sahiplerine peşin fiyatına 7 taksit imkanı da sunuyor.

Araçların çalışması için ilk enerjiyi sağlayan akü, bakımı ihmal edilmemesi gereken en önemli parçalardan biri olurken, soğuk kış aylarında yapılan uzun yolculuklarda akünün bitmesi, kullanıcıları çok zor durumda bırakabiliyor. Bu tarz kötü sürprizlerle karşılaşmak istemeyen kullanıcıların, akü kontrollerini ihmal etmemesi gerekiyor.

Akünün değişim sıklığı, aracın kullanım sıklığı ile doğrudan bağlantılı oluyor. Akü, araç kullanılmadığında kendi kendine biten bir ünite olması sebebiyle dikkatle takip edilmeli. Akünün, şarj olmuyorsa, yani bitmişse ya da akü arızalı ise değişmesi gerekiyor.