Geleceğimiz olan çocukların dilekleri de zaman kapsüllerinin içinde mermer taşı ile birlikte denize gömüldü.

QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Bu anlamlı günün anısına Atatürk siluetli 7 metre boyunda 700 kilo ağırlığında mermer taşını denize indirdik. Cumhuriyet, demokrasinin en güçlü teminatıdır. Bu değerleri korumak ve yaşatmak hepimizin sorumluluğundadır. Ben bugün bu güzel günde etkinliğimize katılan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Atatürk siluetli 7 metre boyunda 700 kilo ağırlığında olan anıt mermer taşı QTerminals Antalya Limanı’ndan yola çıkarak Düden Park’ta denize indirildi. Geleceğimiz olan çocukların yazmış olduğu cumhuriyet dilekleri kapsülün içine yerleştirilerek suya gömüldü. Antalya Valiliği ve Antalya Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Q Terminals Antalya ve Akdeniz Yelken Spor Kulübü paydaşlığında 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları gerçekleştirildi. 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları ile Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü gurur ve sevinç ile anıldı, etkinliğin son günü final töreni gerçekleştirildi ve sporculara plaketler teslim edildi.

QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Bu anlamlı günün anısına Atatürk siluetli 7 metre boyunda 700 kilo ağırlığında mermer taşını denize indirdik. Cumhuriyet, demokrasinin en güçlü teminatıdır. Bu değerleri korumak ve yaşatmak hepimizin sorumluluğundadır. Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” açıklamalarında bulundu.

NOT: Bültende yer alan anıt taşının denize indirilmesi ve yelken yarışları ile ilgili videoya linkten ulaşabilirsiniz. 

LİNK: https://go.wetransfer.com/t-w7Nz0a2xG5

Hibya Haber Ajansı