USD/TRY: Yurtiçinde dün TCMB Başkanı Erkan'ın Enflasyon Raporu sunumu takip edildi. TCMB yılsonu enflasyon beklentisini %65, 2024 için %36, 2025 için ise %14 olarak güncellendiğini bildirdi. Tahminler yukarı yönlü güncellenmiş olsa da, dezenflasyonun başlama zamanı, hızı ve seyrinde bir değişiklik olmayacağının değerlendirildiği açıklandı. ABD tarafında ise çarşamba günkü Fed kararı sonrası faiz artışlarının son bulmuş olabileceği beklentilerinin artması piyasaları olumlu etkilemeye devam etti. ABD 10 yıllık tahvil faizindeki geri çekilme ise devam ederken, gün içi en düşük seviye %4,62'leri gösterdi. Bu sabaha bakıldığında ise vadeli piyasalar yatay seyrediyor. Bugünün gündeminde ise Ekim ayı enflasyonu takip edildi. TÜFE aylık %3,4 olurken (beklenti %4,1), yıllık ise %61,4 (beklenti %62,5) olarak gerçekleşti. Yurtdışı veri takviminde ise ABD'de tarım dışı istihdam (Beklenti +180bin), işsizlik oranı, ortalama saatlik kazançlar ile PMI verileri izlenecek. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de yukarı yönlü hareket bu sabah da devam ediyor. Dün günü, 28,35 seviyesinde tamamlayan kurda yukarı yönlü hareket isteği devam edebilir.

EUR/USD: Fed'in sıkılaştırma döngüsünün sona ermiş olabileceği beklentileri ABD'de risk iştahını olumlu etkilemeye devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizindeki geri çekilme ise devam ederken, dün %4,62'leri gösterdi. Bugün ABD'de Fed'in para politikasına yön vermesi açısından istihdam piyasası verilerinden, ekim ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri açıklanacak. Ek olarak ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan PMI verileri izlenecek. Bunun yanında, küresel ticaretin görünümüne ilişkin de sinyal verecek olan Almanya eylül ayı dış ticaret verileri açıklanacak. Dün 1,0668 seviyelerini gören paritede kapanış 1,0622 seviyesinden oldu. Şu aşamada paritede 1,0580 destek ve 1,0670 direnç seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Dün 1.979 - 1.991 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden Ons Altın, günü 1.986 seviyesinde tamamladı. Fed'in faiz artırımlarında tepe noktaya ulaştığı düşüncesinin kabul görmesiyle tahvil faizlerinde ciddi gerilemeler takip edildi. Dolar Endeksi (DXY) ise bir süredir devam ettirdiği yatay görünümünü korudu. Bir taraftan jeopolitik gelişmelerin fiyatlamalara ciddi etki ettiği Ons Altın'da ise net değişimler yaşanmadı. Teknik seviyelere bakıldığında ise 2.000 psikolojik seviyesinden çok uzaklaşılmamış olması pozitif anlamda öne çıkıyor.  Bu seviye üzerinde ise 2.030 seviyesi hedefte kalabilir. Geri çekilmelerde ise 1.970 seviyesi destek olarak çalışabilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı