Çin Dışişleri Bakanlığı, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese'nin yakın zamanda Çin'e yapacağı ziyaretin büyük önem taşıdığını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, Anthony Albanese 4-7 Kasım tarihleri arasında Çin'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek ve 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın açılış törenine katılacak. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün başkent Beijing'de düzenlenen basın toplantısında konuyu değerlendirdi.

Wang Wenbin, belirtilen ziyaretin Avustralya Başbakanı Albanese'nin göreve gelmesinden bu yana Çin'e yapacağı ilk gezi olacağını ve 2016 yılından bu yana bir Avustralya başbakanının Çin'e yapacağı ilk ziyaret olacağını kaydetti. Aynı zamanda bu yıl, eski Avustralya Başbakanı Edward Gough Whitlam'ın Çin'e ziyaretinin 50. yıldönümü. Wang, Albanese'nin ziyaret süresince Çin liderleriyle görüşeceğini ve iki tarafın ikili ilişkiler ve her iki tarafı da ilgilendiren bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Wang Wenbin, Çin ve Avustralya'nın kapsamlı stratejik ortaklar olmasının yanı sıra, iki ülkenin ortak çıkarlara ve iş birliğinde geniş bir ufka sahip olduğunu vurguladı. Wang, "Çin ve Avustralya arasındaki sağlıklı ve istikrarlı ikili ilişkiler, iki ülke ve iki ülkenin halklarının temel çıkarlarına hizmet ettiği gibi, bölge ve dünyanın barış ve istikrarına da katkı sağlayacaktır. Çin, Avustralya tarafıyla birlikte, ziyaretten doğan fırsatlardan faydalanmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp görüş birliğini artırmaya, kazan-kazan ilkesi doğrultusunda koordinasyonu güçlendirmeye, karşılıklı güvenle dostluğu pekiştirmeye ve ikili ilişkileri sürekli olarak iyileştirmeye hazırdır." dedi.  

Hibya Haber Ajansı