Toplantıya Emniyetten sorumlu Vali Yardımcısı Erinç Demir, 13 ilçe Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, İl Jandarma Komutan Yardımcıları ve ilçe emniyet müdürleri ile ilçe jandarma komutanları katıldı.

Valilik Konferans salonunda yapılan toplantıda Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın imajını değiştirerek asayiş, güvenlik, huzur ve trafik düzeninin sağlanması noktasında önemli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Kentte son zamanlarda yunus, asayiş ve trafik ekiplerinin katılımıyla artırılan şok uygulamaların artarak devam edeceğini ve vatandaş nezdinde olumlu tepkiler aldığının altını çizen Vali Şıldak, şehrin huzur ve güvenini sağlamanın kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

Güvenliğin her şeyin önünde geldiğini anımsatan Vali Şıldak, “Güvenliğin sağlanamadığı, yarım kaldığı, asayişin tam olarak tecelli edemediği bir toplulukta diğer sektörlerdeki gelişmelerin tam olması, sağlıklı olarak gerçekleşmesi mümkün değildir. Güvenliğin sağlam olmadığı bir coğrafyada sanayi gelişmez, yatırım gelmez, turist de gelmez.” dedi.

Vali Şıldak şunları kaydetti:

"Demek ki öncelikli görevler arasında güvenlik her şeyin başındadır, her şeyin önündedir. Yaptığımız iş bu kadar önemli, bundan daha önemlisi yok. Zaten baktığımızda İçişleri bakanlığımızın da görev çeşitliği içerisinde asayişin ve güvenliğin temin edilmesi hep bir numaradır. Sizler bu kutsal görevi insanımızın huzurunu, toplumumuzun düzenini sağlama görevini bir polis yöneticisi, bir emniyet personeli, bir jandarma kolluk birim amiri yöneticisi olarak sağlayarak en büyük fedakarlığı gerçekleştiriyorsunuz.

Üniformalı ve silahlı yürütülen zor bir görevi fedakârca yerine getiriyorsunuz. İçişleri ve güvenlik ailesi olarak bugün burada bulunan bütün değerli çalışma arkadaşlarım, huzurun ve sağlıklı toplum düzeninin temini noktasında özveriyle çalışan sizlersiniz, kaymakamlarımızın yönetiminde ilçelerimizdeki ahengin ve huzurun temeli pozisyonundasınız.” diye söyledi.

Vali Şıldak’ın konuşmasının ardından toplantı ilgili müdür ve komutanların çeşitli konularda yaptıkları sunumlarla sona erdi.

 

Hibya Haber Ajansı