DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak TBMM Genel Kurulu’na sunulan 11. Kalkınma Planının 18 Temmuz 2019’da onaylandığını anımsatan Hasan Karal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan ve 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planında hedeflenen hizmetlerin tamamlanması için 2 ay süre kaldığını bildirdi.

Kalkınma Planında tarımla ilgili olarak “Çevresel, sosyal ve ekonomik olarak sürdürülebilir, ülke insanının yeterli ve dengeli beslenmesinin yanı sıra arz talep dengesini gözeten üretim yapısıyla uluslararası rekabet gücünü artırmış, ileri teknolojiye dayalı, altyapı sorunlarını çözmüş, örgütlülüğü ve verimliliği yüksek, etkin bir tarım sektörünün oluşturulması temel amaç” olarak belirtildiğini ifade eden Karal, planın tarım ile ilgili “Politika ve Tedbirler” kısmında 18, “Hedefler ve Politikalar” bölümünde ise 67 hedefin belirlendiğini vurguladı.

Karal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

“11. Kalkınma Planında tarım ile ilgili hedeflerin yüzde kaçına ulaşılmıştır? 11. Kalkınma Planında yer alan hangi hedefler gerçekleşmiş, hangi hedefler gerçekleşmemiştir? 11. Kalkınma Planında belirtilen hedeflerden gerçekleşmeyen var ise sebepleri nelerdir? 2023 sonu itibariyle Kalkınma Planında yer alan hedeflerden hangilerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır?”

 

Hibya Haber Ajansı