Türk Devletleri Teşkilatının 10’uncu toplantısını Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel sınamalarla mücadelede en önemli gücün, Türk dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışması olduğunu vurguladı.

Azerbaycan’ın batı bölgeleri ile Nahçıvan’ı birbirine bağlayacak ulaştırma hattının hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sürecin başarıyla tamamlanması için Türk dünyası olarak Azerbaycan’a olan desteğimizi sürdürmeliyiz. Filistin’de tüm dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir insanlık dramı yaşanıyor. Türk dünyası olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz önce ateşkese, sonrasında da kalıcı barışa giden yolu kolaylaştıracak, duruşumuz diğer kuruluşlara da örnek teşkil edecektir. Ülkelerimiz arasındaki ulaştırma ağlarını geliştirme hedefine de özellikle eğilmeliyiz. Bu anlayışla Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru’nu etkinleştirme gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de 2023-2027 yıllarına ait Ulaştırma Ortak Eylem Planı’nı imzalayarak yeni dönem yol haritamızı belirlemiş olduk." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türkleriyle dayanışma içinde hareket etmenin herkesin yükümlülüğü olduğunun altını çizerek "Müteakip zirvemizde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, karar verdiğimiz şekilde gözlemci üye statüsüyle aramızda göreceğimize inanıyorum. “Birliğimiz gücümüzdür” şiarıyla Türk dünyasını her alanda kuvvetli kılmayı, farklı meydan okumalar karşısında daha dirençli ve dayanıklı hale getirmeyi hedefliyoruz. Liderler olarak birlik ve beraberlik içinde, güçlü bir Türk dünyası tasavvuruyla Türk dünyası bayrağını taşıyan gönüllere yol göstermeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı