Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş felsefesinin işgale karşı direnişe ve halk iradesinin egemenliğini esas almakta olduğunu belirten Torun, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyetin 100 yıllık tarihinde çok zorlu dönemlerde sorumluluk almış ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği temel 6 ilkemizi takip ederek ülkemizi düzlüğe çıkartmayı başarmıştır. 100 yıl içerisinde Partimize karşı girişilen sayısız saldırılar hiçbir Cumhuriyet Halk Partiliyi yolundan döndürememiş, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, sosyal demokrat ve sol CHP kimliği bugüne kadar bizleri dimdik ayakta tutmuştur." ifadelerini kullandı.

CHP’nin gücünün kişilerden değil, belirli ilkeler etrafında toplanmış kadroların partisi olmasından geldiğini vurgulayan Torun,şunları kaydetti:

Cumhuriyet Halk Partisi uzun yıllarca ve halen toplum içerisinde “Halk Partisi” olarak anılmış ve anılmaktadır bizim kutup yıldızımız halktır. Çeşitli kesimler tarafından halktan kopuk olmakla eleştirilen parti yönetimi ne yazık ki son seçim süreci ve sonrasında bu eleştirileri haklı çıkartır bir tutum izlemektedir. Kişilerin önemi yoktur, önemli gördüğümüz tek konu CHP’nin karakterine uygun bir değişimi gerçekleştirmek ve sonrasında bu değişikliği bütün Türkiye’ye yaymaktır."

Yarın 38. Olağan Kurultayı gerçekleştirileceğini ifade eden Torun, CHP bu kurultaydan değişimle ve güçlenerek çıkacağının altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı