İletişim Başkanı Altun, Filistinli muhabir Muhammed Ebu Hattab'ın İsrail'in saldırısında ailesinden 11 kişiyle birlikte öldürülmesinin derin üzüntüsünün yaşandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Acımasız saldırı kendisinin televizyonda canlı yayına bağlanmasından sadece yarım saat sonra meydana geldi. Bu alçak saldırıda katledilenlerin tüm sevenlerine en içten başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.İsrail'in gazetecileri kasıtlı olarak hedef alması hız kesmeden devam etmekte. 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 38 meslektaşımız hayatını kaybetti. Bu eşi benzeri görülmemiş bir rakamdır. Dehşet verici bu rakamın sebebi açıkça İsrail'in dünyayı sahada olup biten gerçeklerden mahrum bırakmaya yönelik yürüttüğü sistematik kampanyadır. Bu terörün durması gerekiyor. Batı dünyasının bir an evvel bu vahşete karşı çıkması gerekiyor"

İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarında binlerce masumun insanın ölümüne sebebiyet vererek adeta kıyamet sahneleri yaşattıklarını belirten İletişim Başkanı Altun, kayıpların büyük çoğunluğunun çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları ve gazetecilerden oluştuğunun altını çizdi.

"İsrail görevlerini ifa etmeye çalışan gazetecilere utanmadan saldırarak sahadan gelen gerçek sesleri susturmaya çalışıyor." diyen İletişim başkanı Altun, "Gazzelilerin bu şekilde insan dışılaştırılması hayal bile edilemeyecek boyutlara ulaştı. İsrail görevlerini ifa etmeye çalışan gazetecilere utanmadan saldırarak sahadan gelen gerçek sesleri susturmaya çalışıyor.Görünen o ki basın özgürlüğü ve doğru bilgiye ulaşma hakkı İsrailli yetkililer için hiçbir anlam ifade etmiyor. Açık bir şekilde olayların yalnızca kendi tasvirlerinin ve versiyonlarının yayılmasını istiyorlar. Uluslararası toplum, İsrail’in basına yönelik bu saldırılarına karşı ne yazık ki sessiz kaldı. Birçok meslektaşımız için artık çok geç olsa bile uluslararası toplum bu saldırılara karşı kayıtsız kalamaz." ifadelerini kullandı.

İsrail'e gazetecilere ve sivillere karşı yürüttüğü sistematik saldırı kampanyasını sonlandırmaya çağıran İletişim başkanı Altun, sahadan gerçekleri dünyaya aktarmaya çalışan tüm meslektaşları susturma çabalarını kınadıklarını belirtti. Altun, yakınlarını kaybedenlere taziyelerini ve başsağlığı dileklerini sundu.

Hibya Haber Ajansı