2019 yılından bu yana şehre kazandırdığı yatırımlar, imza attığı vizyon projeler ve gönüllere dokunan yerel yönetim hizmetleri anlayışı ile birçok ödüle layık görülen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin farklı bölgelerinden yerel yönetimlerin, belediyelerin faaliyet, proje ve hedeflerini konu edinen Kent ve Başkan Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Dergi’nin düzenlediği tüm Türkiye ve tüm belediyeleri kapsayan online oylama neticesinde Büyükkılıç’a, İç Anadolu Bölgesi’nin En Başarılı Belediye Başkanı Ödülü takdim edildi.

Öte yandan Başkan Büyükkılıç yönetimde Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri ekibinin 6 Şubat deprem felaketi sonrası bölgede yaptığı çalışmalar takdir toplarken, Büyükkılıç’a 6 Şubat deprem felaketinde yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür plaketi verildi.

Bir otelde düzenlenen Kent ve Başkan Ödülleri 2023 Ödül Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, metropol şehirler ve Türkiye’nin diğer il, ilçelerinden belediye başkanları, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kent ve Başkan Dergisi ekibini tebrik ederek, “Okan Beyi ve ekibini tebrik ediyorum, Kayseri’mizin kadim kent olarak böyle güzelliklerle anılmasına vesile olduğu için. Ödül alan değerli başkanlarımızı Kayseri’mizde görmekten onur duyduğumuzu paylaşıyorum. Ödüllerin verilmesinde jüri görevi gören dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kayseri’nin deprem sürecinde sergilediği birlik ve beraberliğe değinen Başkan Büyükkılıç, “Birliğin, beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği Kayseri’mizde gerek deprem döneminde gerekse diğer süreçlerde hakikaten hayırseverliği ile bilinen Kayseri’mizin güzel insanlarının fedakârlığını burada paylaşmaktan da ayrıca onur duyuyorum. Belediyeciliği bilen, bu işin duayeni olmuş, ödüller kazanmış dostlarımızı aramızda görüyorum. Kendilerine bir kez daha hoş geldiniz diyor, hayırlı geceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de konuşmasında 6 Şubat depremlerinin hemen ardından bölgede yaşananlardan söz ederek, “Tarihsel sürece baktığımızda belki de en zor zamanda belediye başkanlığı yaptınız. Pandemi ile uğraştınız, arkasından bir deprem yaşadık. Bu 5 yıl bu belediye başkanlığı dönemindeki arkadaşlarımız için zorlu bir dönemdi. Milletin en çok ihtiyaç duyduğu dönemde büyük bir mücadele verildi. Özellikle depremde belediyelerimizin Türkiye’nin her yerinden deprem bölgelerine gelmelerine şahit oldum ve çok büyük gurur duydum” diye konuştu.

Sinevizyon gösterimi yapılan törende Zenginlikler Şehri Kayseri tanıtım filmi de izletilirken konuşmaların ardından ödül takdimine geçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, 6 Şubat deprem felaketinde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi ve İç Anadolu Bölgesi’nin En Başarılı Belediye Başkanı Ödülü takdim edildi.

Tören sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Hibya Haber Ajansı