Beş yıllık tasarım, inşa ve ardından gelen deneme yolculuğunun ardından, Çin’in yurt içinde inşa edilen ilk büyük yolcu gemisi “Adora Magic City”, bugün ilk yolculuğu için teslim edildi. Geminin teslim tarihi 1 Ocak 2024 olarak planlanmıştı.

Gemi yapımcısı CSSC Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS), 323,6 metre uzunluğa ve brüt 135 bin 500 ton ağırlığa sahip yolcu gemisinin 5 bin 246 yolcu ağırlayabildiğini ve toplam 2 bin 125 misafir odasına sahip olduğunu söyledi. 16 katlı olarak tasarlanan gemide toplam 40 bin metrekare toplu yaşam ve dinlenme alanı bulunuyor.

SWS Genel Müdürü Chen Gang, büyük bir yolcu gemisinin endüstriyel alanda bir entegratör olarak kabul edildiğini ve büyük yolcu gemisi inşasının tamamlanmasının Çin’in gemi inşa endüstrisinin genel gücünün daha da arttığına işaret ettiğini söyledi.

Tasarım ve gemi inşa sözleşmesi, Kasım 2018’de Shanghai’deki ilk Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda imzalanmıştı. Son beş yılda SWS, 361 birinci kademe tedarikçi ve 1.105 ikinci kademe destekleyici kuruluşla iş birliği yaptı ve 30 ülkeden 5 binden fazla mühendislik teknisyeni gemi inşasına katıldı. Güç sistemi, kabin ortamı, titreşim gürültüsü ve diğer sektörlerle ilgili bir dizi temel teknoloji ele alındı.

“Adora Magic City”nin iç tasarımı, geleneksel ve modern tarzları birleştirerek Doğu ve Batı estetiğini bütünleştirdi. Antik İpek Yolu ve Deniz İpek Yolu’nu gösteren bir dizi duvar resmi ve sanat dekorasyonu, ana salondan tiyatroya ve diğer ana kamusal mekanlara dağıtıldı.

Uçaktaki yolcular sitcom’lar ve sürükleyici müzik gösterileri de dahil olmak üzere bir dizi performansın keyfini çıkaracak. Geminin işletmecisi CSSC Cruise Technology Development Co., Ltd.'ye göre, 1000 kişi kapasiteli tiyatroda “Marco Polo: An Untold Love Story” adlı müzikal bir drama sahnelenecek.

Geminin ticari işletmesi 1 Ocak 2024’te Shanghai Wusongkou Uluslararası Kruvaziyer Terminali’nde başlayacak. Operatör başkanı Yang Guobing, Kuzeydoğu Asya’ya giden bir rotayla başlayacağını, Çin ile Güneydoğu Asya ülkeleri arasındaki rotanın ise daha sonra başlatılacağını söyledi.

Yang, kısa, orta ve uzun mesafeli hizmetleri birleştiren çeşitli seyahat seçenekleri sunmak amacıyla “Deniz İpek Yolu” rotası ve diğer orta ve uzun mesafe rotalarının da gelecekte açılacağını sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı