Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığınca kentin trafik yoğunluğu bakımından en önemli noktalarından olan Kocasinan Bulvarı, Sivas Bulvarı ve Nalçik Bulvarı’nın birleştiği Mimarsinan Katlı Kavşağında yol genişletme ve kavşak düzenleme çalışmaları yürütülüyor.

2 şerit olan yol, 4 şeride çıkarıldı

Bu doğrultuda hazırlanan projenin uygulamasına geçilirken, ilk etapta yaya yolunun deplasesi sağlanırken, daha sonra Mimarsinan Katlı Kavşağı’na Kocasinan Bulvarı’ndan gelen mevcutta 2 şerit olarak hizmet veren yol, ortalama 8 metre genişletilerek 4 şeride çıkarıldı.

Bu dört şeridin 3’ü kavşak içerisine devam ederken, en sağ şerit dönüş şeridi oldu. Kavşağın bir diğer kolu olan Beyazşehir istikametinden kavşağa giriş bölgesinde planlanan düzenlemeler ile yol en kesitindeki değişkenlik giderilecek, kavşağa giriş kollarında ve kavşak içi şeritlerdeki düzensizlik giderilecek.

Transit dönüşü sağlamak amacıyla üçgen adalar

Ayrıca, büyükşehir belediyesi, Sivas Bulvarı istikametinden Nalçik Bulvarı istikametine ve Kuzey çevreyolu istikametinden Kocasinan Bulvarı istikametine transit dönüşü sağlamak amacıyla üçgen adalar yapıyor.

Hibya Haber Ajansı