Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Rize’nin baharı ayrı bir güzel, sonbaharı ayrı bir güzel. En güzeli de Rizeli uşakların her an her yerde hissettiğimiz vefası, kadirşinaslığı, aşkı, sevdasıdır. Bize böyle güzel bir memleket böyle güzel hemşehriler, böyle güzel dostlar nasip eden rabbime hamt ediyoruz. Ömrünü davasına, ülkesine, milletine ve elbette hemşehrilerine hizmet yoluna adamış bir kardeşinizim. 20’li yaşlarımda milletine siyaset yolunda hizmet etmek için Gençlik Kollarında görev üstlendim, 30 yaşında Beyoğlu İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı olarak İstanbul’un doğup büyüdüğüm yerinde hizmete talip oldum. 40 yaşında Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek İstanbul’un makus talihini yenecek eser ve hizmetleri şehrimize kazandırma fırsatı buldum. Çöp, çukur, çamur içerisindeki İstanbul’umuzu çöpten çukurdan kurtararak hamt olsun bugünkü İstanbul’un temellerini attık.

50 yaşımda Başbakan olarak ülkeme hizmet ediyordum. 60 yaşında milletimin takdiri ile seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olma şerefine eriştim. Şu anda 70 yaşıma merdiven dayadığım bugün mayasını Rize’den aldığım deruni bir aşkla, şevkle, azimle, tecrübe ile ülkeme ve milletime hizmet ve mücadelemi sürdürüyorum. Neredeyse yarım asrı bulan yolculuğumun her safhasında Allahtan başka güvenecek dal milletimden başka yaslanacak gövde aramadım. Hamt olsun girdiğim her mücadelede rabbimin yardımını da milletimin desteğini de yanımda buldum.

Şimdi buralar inşallah dükkanlar mağazalar çalışmaya başladığında tüm ofisler çalışmaya başladığında herkes konutlarına yerleştiğinde buraların ne anlama geleceğini ne kadar güzel olacağını herhalde takdir ediyorsunuz. AK Parti kuruluşunun üzerinden daha 15 ay geçmeden iktidara getiren milletimize bir söz vermiştik. Aradan geçen 21 yıkın ardından dönüp baktığımızda artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görmenin kıvancı içerisindeyiz. Beş sene önce 10 sene önce buralar neydi şu anda ne olduğunu görüyordunuz değil mi? Artık bu ülkede darbecilerin borusu ötmüyor. Artık bu ülkeden cuntacıların sesi çıkmıyor, artık bu ülkede vesayetçilerin tekeri dönmüyor, artık bu ülkede kimse öz yurdunda garip muamelesi görmüyor. Artık bu ülkeden çocuğundan yaşlısına kadar hiç kimse ne olacak halim endişesi taşımıyor artık bu ülkede kendini kimsesiz hisseden herkesin yanında olduğu bildiği bir devleti bir hükümeti var. Çünkü artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek parti faşistlerini kendilerini imtiyazlı gören bir avuç ekonomik seçkini değil bizzati milletin devletidir.

Biz tüm bu gelişmeleri Cumhuriyeti Cumhurla devleti milletle ülkenin imkanlarını halkla buluşturarak sağladık. Şimdi Türkiye yüzyılı vizyonu ile çıtayı en tepeye çıkartıyoruz. Geçtiğimiz 21 yılda ülkemizde hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma adımlarının her biri işte bugünler içindi. Asırlar sonra milletimiz yeniden dünyada hak ettiği yeri alabileceğini görüyor hissediyor biliyor.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu çevre başta olmak üzere dünyada yaşananları olup bitenleri görüyorsunuz. Adeta bir ateş çemberinin ortasındayız. Hamt olsun bu ateşin ülkesine zarar vermesini önleyecek güce de imkana da dirayete de tecrübeye de sahibiz. Karadeniz’e barış gelecekse emin olun bizimle gelecek. Suriye ve Irak sınırlarımızın bu ülkelerdeki kardeşlerimizin istikrarıyla güvende kalmasını biz sağlayacağız. Balkanlarda Kafkaslarda huzur ve güvenin kalıcı şekilde tesisini biz temin edeceğiz. Filistinli kardeşlerimizi İsrail zulmünden kurtarılması Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması da bizim boynumuzun borcudur. Filistin topraklarının dört bir yanında çocukları anneleri masumları öldüren katillerin mazlumların malını çalan hırsızların yakasından yapışmak bizim insani vazifemizdir. Bu ahlaksız vicdansız alçakça katliamları yapanları destekleyenlerin yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir.

İlk kıblemiz Mescidi Aksa’yı içerisinde barındıran Kudüs’ü Şerif’in diğer inançların da haklarını gözetecek şekilde mahrumiyetini korumak manevi görevlerimiz arasındadır. Şundan emin olunuz ki biz Filistin meselesinde Gazze’de yaşananlar konusunda gözükenden çok daha fazlasını yapıyoruz yapmayı da sürdüreceğiz. Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz bırakmayacağız. İçimizdeki kimi gafiller bilmese de Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz bunu çok iyi biliyor. Üzerimize düşenleri yaparken ayaklarımızı yerden kesmiyoruz.

Siyasi ekonomik askeri olarak henüz sonuçlandıramadığımız çalışmalarımız şüphesi var. Kimi alanlarda 3-5 yıllık kimi alanlarda 5-10 yıllık vakit gerektiren projelerimizi tamamladığımızda Allah’ın izni ile Türkiye bambaşka bir seviyeye yükselecek. Terör örgütlerinin üzerimize salınmasında darbe girişimlerine ekonomik sabotajlardan siyasi çelmelere kadar yaşadığımız badirelerin gerisinde işte bu tablonun önünü kesme çabası var ama başaramayacaklar. Millet her iki seçimde de kazanımlarına sahip çıkma konusunda çok güçlü bir irade gösterdi.  Terör örgütlerinden medet umanlara emperyalist güçlere selam çakarak iktidar hayali görenlere milletimiz sandıkta çok esaslı bir ders verdi.

Bay bay Kemal kime bay bay dedi ? Edirne’deki terörist başı Demirtaş’a bay bay dedi Kavala’ya bay bay dedi. Peki kongreyi kazanan zat o kime selam verdi? O da aynen Selahattin Demirtaş’a selam verdi Kavala’ya selam verdi. Al birini vur diğerine bunların birbirinde farkı var mı? Bunlar terör örgütleri ile beraber omuz omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12,13 seçim kaybettin hep onlarla beraberdin kazanan sen de onlarla beraberdin.

Okullarımız fen lisesinden Anadolu lisesine imam hatiplere kadar hepsini artık burada görüyor mu? Burada eğitim öğretim ihtiyacını karşılıyor mu? Daha idealine daha iyisine. Hükümetlerimiz döneminde Rize’ye getirdiğimiz yatırımların şahidi sizlerdiniz. Şimdi Derepazarı’nda lojistik merkezini inşa ediyoruz. Lojistik merkezimiz bittiği zaman Rize bütün ihtiyaçları yurt içinden yurt dışına bunların karşılanmasını burada sağlayacak. Geçtiğimiz 21 yılda Rize’ye 66 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık.

Eğitimde 2 binden fazla derslik inşa ettik üniversitemizi kurduk yaklaşık 6 bin kapasiteli yüksek örenim yurt binaları açtık. 110 adet spor tesisi kazandırdık. Sağlıkta 911 yataklı 11 hastane dahil 29 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduk. Şehir hastanemiz ile Güneysu ve Çayeli hastanelerimizin ihale süreci şu anda devam ediyor. Rize’de toplam 3 bin 742 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Bin 157 konutun yapımına devam ediyoruz. Ulaştırmada 20 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 191 kilometreye çıkarttık. Denizin üzerine inşa ettiğimiz yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize Artvin Havalimanımızı şehrimize kazandırdık. Rize’ye 3 içme suyu tesisi 78 taşkın koruma tesisi ve 17 hidroelektrik santrali olmak üzere toplam 98 tesis inşa ettik. Çiftçilerimize 9 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Şehrimize yeni bir organize sanayi bölgesi bir de teknokent kurduk. Yıl sonuna kadar İkizdere’ye seneye de Muradiye’ye doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz. "

Hibya Haber Ajansı