Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘2. Bursa Sezai Karakoç Edebiyat ve Şiir Günleri’ çerçevesinde “Ruh poyrazında bir deha Necip Fazıl Kısakürek” temalı sempozyumun ilk oturumu Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Salonu’nda gerçekleşti. Yaşantısı, kişiliği, görüşleri ve eserleriyle Türk Edebiyat ve fikir dünyasına damga vuran Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40’ıncı yılında düzenlenen sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Feridun Yılmaz, D. Mehmet Doğan, Metin Önal Mengüşoğlu, Ali Hazım Günvar, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Nesrin Karaca, Cem Yavuz, Ali Sali, Habil Sağlam ve Asım Öz, ünlü düşünür Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini ve hayatını anlattı.

“Biz edebiyat ve şiire önem veriyoruz”

Programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyemiz şehircilik, kentsel dönüşüm ve tarihi mirasa sahip çıkma noktasında çok önemli faaliyetleri ve eserleri var. Biz kendi edebiyat ve şiirlerimizi irdeleyip okuyarak geleceğe aktarırsak kendi kültürümüzü bulmuş olacağız. Biz edebiyat ve şiire önem veriyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin 160’ın üzerinde basılı eseri var. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasını 22 yıldır aralıksız yapıyoruz. Her yıl bir eser ortaya çıkıyor. Mevlana Şiir Yarışmasını 13 yıldır organize ediyoruz. Sezai Karakoç Edebiyat ve Şiir Günleri de inşallah kesintisiz bir şekilde ileriye doğru devam eder” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Bu toplantıda 2 tane büyük ismimizi anmak ve eserlerini hatırlamak için bir araya geldik. Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç, bu ülkede bu dünyaya ve dile doğmuş olan bizlerin kendi var oluşunu anlamlandıran adımlarda bu 2 değerli isimle karşılaşmayanımız herhalde yoktur. Ben bu iki ismi yan yana getirdiği için Türkiye Yazarlar Birliği ve Osmangazi Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı