GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-12-2022 14:00

KANAT şirketi TARSİM'i ziyaret etti

KANAT şirketi TARSİM'i ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - İsrail'in tarım sigortası şirketi KANAT'ın Genel Müdürü Shmuel Tourgeman, Tarım Sigortaları Havuzu'na (TARSİM) ziyaret gerçekleştirdi.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal'ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile TARSİM'den yetkililerin katıldığı toplantıda, Gelir Sigortası'nı 11 yıldır uygulayan İsrail'deki sistem ve Türkiye'deki tarım sigortası uygulamaları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

KANAT Genel Müdürü Tourgeman, toplantıda, İsrail'de temel olarak uygulanan, Çoklu Risk Sigortaları (MPCI-Multi Peril Crop Insurance) ve doğal afet sigortaları olarak tanımlanan Verim Sigortası (NDI-Natural Disaster Insurance) gibi konulara da değinerek, son yıllarda iklim değişikliği sonucunda etkilerini arttıran ve yaygın olarak karşılaşılan kuraklık ve benzeri riskler hakkında değerlendirmelerini paylaştı.

- TARSİM, Özbekistan heyetini ağırladı

Sürdürdüğü yoğun yurt dışı temasları ile uluslararası alandaki konumunu gün geçtikçe güçlendiren TARSİM, önceki günlerde kardeş ülke Özbekistan'dan yetkilileri ağırladı.

Genel Müdür Serpil Günal ve beraberindeki yetkililer, Türkiye tarım sigortaları sisteminin yapısı, işleyişi ve uygulamalarını tanıtmak ve Özbekistan'da ilerleyen dönemlerde kurulması planlanan yeni sisteme ilişkin görüş ve önerilerini aktarmak üzere, Özbekistan Cumhuriyeti'ndeki Maliye Bakanlığına bağlı Sigorta Piyasası Geliştirme Bölümü Direktör Yardımcısı Botir Usmonaliev ve ülkenin tarım sigortaları alanında faaliyet gösteren tek şirketi olan Uzinsurance'dan Tarım Sigortaları Bölümü Yöneticisi Vaxobov Abdurashid ile bir araya geldi.

Özbekistan'da toplamda 8 adet hayat, 33 adet hayat dışı olmak üzere 41 adet sigorta şirketi bulunuyor. Devlet tarafından destek verilen ürünler, pamuk ve buğday ile sınırlı. 2023 yılında devlet desteğinin tarım sigortaları ile diğer ürünler için genişletilmesi ve ülkede yeni bir sistemin inşa edilmesi planlanıyor.

ibrahim uyguribrahim uygur