Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ilk kez düzenlenen Kuşak ve Yol Bilimsel ve Teknolojik İletişim Konferansı’na tebrik mesajı gönderdi.

Xi mesajında, 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu’nun başarıyla düzenlendiğine, Kuşak ve Yol inşasının nitelikli gelişme aşamasına girdiğine işaret etti.

Bilim ve teknolojinin Kuşak ve Yol iş birliğinin önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Xi şu ifadeleri kullandı:

“Çin, barış ve iş birliği, açıklık ve kapsayıcılık, karşılıklı öğrenme ve karşılıklı yarara dayalı kazan-kazan temeline dayanan İpek Yolu ruhunu yaygınlaştıracak. Kuşak ve Yol kapsamındaki bilimsel ve teknolojik yenilik yaratmayı hedefleyen eylem planını derinlemesine uygulayarak uluslararası bilimsel ve teknolojik yenilik konusundaki iletişimi hızlandıracağız. Bütün ülkelerle yenilik konusunda büyüme alanlarını keşfetmek, yenilik iş birliğindeki potansiyeli harekete geçirmek ve yenilik ortaklığı ilişkisini güçlendirmek için çalışacağız. Çin ayrıca, yeniliğin kazanımlarından daha fazla ülkenin halklarının faydalanmasını sağlayacak, Kuşak ve Yol inşasının nitelikli gelişmesine destek verecek ve insanlığın kader birliğinin oluşumunu hızlandıracak."

Kuşak ve Yol Bilimsel ve Teknolojik İletişim Konferansı, 6-7 Kasım günlerinde Çin’in güneybatısındaki Chongqing kentinde düzenleniyor.

Hibya Haber Ajansı