6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda (CIIE) yeni ürün, yeni teknoloji ve yeni hizmetler için toplam 442 lansman yapılacak. Çin’in Shanghai kentinde 5 Kasım’da başlayan 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı kapsamında bugünden itibaren dünyaca tanınmış 59 işletme tarafından yeni ürünlerin lansmanı için kurulan özel bir platformda 3 gün boyunca 71 lansman etkinliğiyle dünya genelinden ve Çin’den 442 yeni ürünün görücüye çıkarılması bekleniyor.

10 Kasım gününe kadar sürecek olan fuara Çin’e ihracatını artırmak isteyen çok sayıda ülke ve şirket katılıyor. Fuar organizatörlerinin yaptığı açıklamaya göre, CIIE’ye 128 ülke ve bölgeden 3 bin 400 şirketin katılım sağladı. Geçen yıl yapılan fuarda Çinli şirketler, yabancı katılımcılardan 73,5 milyar dolarlık mal ve hizmet alımı için anlaşma imzalamıştı.

Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelerden gelen bin 500’den fazla şirketin, 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na katılacağı belirtildi. Şirketlerin fuardaki sergi alanının geçen yıla göre yüzde 30 oranında arttığı ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı