Aydın’da meydana gelen Söke, Koçarlı ve Karpuzlu ilçelerinde etkili olan selde hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dileğini ileten Kılıç, selin sebep olduğu hasaların bir an önce telafi edilmesinde bulundu.

Kılıç, 30 gündür İsrail’in hastaneleri, okulları, yaralıları taşıyan ambulansları ve boş yollarda sivilleri bombaladığını belirterek, şunları kaydetti:

“İsrail, 75 yıllık işgal sürecinde işlediği katliamlara yeni katliamlar ekliyor, işlediği insanlık suçlarına yenilerini ekliyor ve ne yazık ki dünya bütün olup bitenleri seyrediyor. İşgalci İsrail, Gazze’nin dış dünya ile irtibatını sağlayan tek kapı olan Refah Sınır Kapısı’ndan içeriye insani yardımların taşınmasına müsaade etmediği gibi, yaralıları sınır dışına taşıyan konvoyları bombalıyor.”

Hayat pahalılığının vatandaşlar için artık katlanılmaz bir problem haline geldiğini söyleyen Kılıç, “Bakınız, İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti asgari 46 bin TL’ye yükselmiştir.  İstanbul Planlama Ajansı’nın hesaplamasına göre; dört kişilik bir ailenin kentteki bir aylık yaşama maliyeti 46 bin TL olmuştur.  Güya enflasyonu indireceklerdi, ancak beyefendiler; yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’den yüzde 65’e yükseltti.” dedi.

Kılıç, tarımın bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayarak, “Sektörün daha fazla kan kaybetmemesi için mutlaka politika değişikliğine gidilmeli. İthalatı değil, üretimi önceleyen bir model tatbik edilmelidir.  Aksi takdirde gıda enflasyonunun önüne geçemezsiniz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı