Blinken’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Gazze’deki korkunç bedeli görüyoruz. Bu konudaki endişeyi paylaşıyoruz. İsraillilerle temas halindeyiz. Atabilecekleri adımları konuştuk. Sivil kayıpları azaltmak için atabilecek adımları ve Gazze’ye daha fazla yardım ulaştırılması için somut adımların önümüzdeki günlerde hayata geçtiğini göreceksiniz. Gazze’den sivillerin çıkarılması konusunda da önemli adımlar ve görüşmeler yaptık.

Çatışmanın bölgeye yayılmamış olması da bir başarıdır. Adil ve sürdürülebilir bir barış için şartların oluşturulması için bölge ülkeleriyle çok önemli görüşmeler yaptık. Bu konuda çalışmaya devam ediyoruz. Bu krizi çözmeye çalışırken sonrasını da düşünüyoruz.

Rehineler konusu

Rehine konusunda detay veremem ama şu kadarını söyleyebilirim: Tabii ki bu son derece bizim yoğun şekilde odaklandığımız bir nokta. İnanıyoruz ki rehinelerin serbest bırakılması konusunda diğer ülkelerde önemli bir rol oynayabilir. Hala durumun böyle olduğu kanaatindeyim.

İsveç konusuna gelecek olursak tabii ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılım protokolünü imzalayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndermiş olması çok memnuniyet verici. Bu konuda ortak bir kararlılık olduğunu düşünüyorum. Süreci kısa sürede tamamlayacağımızı ve İsveç’in de ittifaka katılacağını düşünüyorum.”

Hibya Haber Ajansı