İSTANBUL (AA) - DOF Robotics, kasım ayında "Digital Park : Mission Space" projesiyle Amerika’dan aldığı büyük ödülün ardından İngiltere'den de ödülle döndü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre DOF, geçen kasım ayında Digital Park : Mission Space projesiyle sektörün en büyük fuarlarından olan IAAPA Expo’da, eğlence sektörünün Oscar’ı olarak bilinen Brass Ring Award’a layık görülmüştü.

Bu büyük ödülün ardından şirket, eğlence sektörünün en büyük ajanslarından biri olan İngiltere merkezli Blooloop tarafından verilen Public Vote ödülüne de Digital Park: Mission Space projesiyle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DOF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan bu ödülü ekip arkadaşlarına armağan ettiğini belirterek, "Bu ödül tüm DOF ekibinin çabaları ile geldi. Hepiniz harikasınız. Bu gurur size ait." ifadelerini kullandı.

- DOF Digital Park: Mission Space

Verilen bilgiye göre, dünyada benzeri olmayan Digital Park'ı geliştirdiğini duyurmaktan heyecan duyan DOF, Misson Space ürünüyle adeta hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Daha önce görülmemiş bu Dijital Park deneyimi, bireylerin uzaya adım atmasını sağlıyor.

DOF uçtan uca çözümler üretiyor ve müşterilerinin ihtiyaçlarını dinliyor. Bu dijital park konsepti de ziyaretçilere 30-40 dakikalık sürükleyici bir uzay deneyimi sunuyor.

Ziyaretçiler bu hikayedeki bir karakter olarak kendilerine verilen uzay görevini yerine getirip görev sırasında 8 farklı alanı deneyimliyor. Her alan, onlara farklı bir uzay deneyimi yaşatmak için özel olarak tasarlanmış ve uzay yolculuğu hissi verecek şekilde tema ve içerik olarak senaryo ile uyumlu olarak tasarlandı.

Bu tema park, 4 yaşından büyük herkesin deneyimlemesi için hayata geçirilirken, macera sırasında uzay tarihi hakkında da bilgi veriliyor.

Eğlence ve eğitim bir arada deneyimlenip birleştirilirken, 30-40 dakikalık deneyimin sonunda ziyaretçiler, uzaya dair eşsiz bir deneyim yaşamanın yanı sıra değerli bilgiler de edinebiliyor. Ayrıca iki interaktif oyun ile rekabet etme imkanına da sahip olunabiliyor.

2006 yılında kurulan DOF, yüksek teknoloji ürünü sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) uygulamaları, hareket simülatörleri ve etkileşimli VR oyunları üreterek amusement sektöründe devrim yaratmayı hedefliyor.

Ürünlerinin tamamını kendi imkanlarıyla üreten DOF, proje tasarımından, oyun ve görsel geliştirilmesine tüm adımları bünyesinde yürüyor. Son kullanıcısına bakım ve eğitim desteğini tek noktadan sağlayabiliyor.

Son 10 yılda dünya çapında 400’den fazla lokasyona ürünlerini ihraç eden DOF, Marvel’den Siemens’e dünya devi şirketlerle iş ortaklığı yürüten, IAAPA USA 2016 ve 2022, Shining Star 2015 ve 2019, CES Las Vegas 2019 fuarlarında uluslararası ödüllere layık görülen DOF, ürünlerini 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Üretimlerinin yüzde 95 ihracat oranlı gerçekleşen DOF’un gelecek hedefi, teknoloji üreten bir ekosistem yaratarak sürdürdüğü başarıyı çevresine yaymak ve gelecek girişimlere sağlıkla büyüyebilecekleri bir ortam sağlamak olarak açıklandı.