“Planladığınız etkinlikleri bir takvime yerleştirin”

Çocuklarla birlikte bir ara tatili planı yapmanın onların zamanlarını daha verimli geçirmeleri için son derece faydalı olacağına dikkat çeken Ay Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Doğukan Uludeveci, “Tatiller yapmak isteyip de yapmaya vakit bulamadığınız etkinlikleri gerçekleştirmek için fırsattır. Bu nedenle öncelikle çocukların keyif alacağı faaliyetler yapmak son derece önemlidir. Zamanı etkin kullananlar için bu ara tatil uzun bir süre ve bu süre içerisine birçok faaliyet sığdırabilirsiniz. Bunun için tatil başlamadan önce tatilde çocuğunuzla neler yapmak istediğinizi düşünün, zihninizde canlandırın ve kağıda dökün. Listenizi hazırlarken çocuğunuzun tatile dair hayallerini dinleyin. Çocuklarınızın ilgi ve yeteneğinin kesiştiği noktada hayal ettikleri şeye yoğunlaşın. Oyundan teknolojik aletlerle vakit geçirmeye kadar hey şey olabilir. Bununla ilgili neler yapabiliriz diye düşünün ve karar verdikten sonra adım atabilmek bu tatil sürecinde deneyimleyeceğimiz en güzel anlardan birisi olabilir. Planladığınız etkinlikleri bir takvime yerleştirin.” diye konuştu.

Uludeveci, etkinlik önerilerini ise şöyle sıraladı:

''Okuma etkinlikleri düzenleyin''

Kitapların sizi ve çocuğunuzu mutlu ederek rahatlamanıza yardımcı olabileceğini dile getiren Uludeveci, ''Bu nedenle çocuğunuzun keyif alabileceği ilham verici ve motive edici kitaplarla okuma günleri düzenlemek iyi bir fikir olacaktır. Tatili süresince tamamlayacağınız kitap sayısını birlikte yapacağınız bir oylamayla belirleyebilir ve günün belirli saatlerini bu etkinlik için ayırabilirsiniz. Böylelikle hem eğlenceli hem de hedefe yönelik bir aktive planlamış olabilirsiniz.'' dedi.

''İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ziyaret edin''

Uludeveci, ''Şair ve yazar Sunay Akın tarafından 2005 yılında kurulan bu müzede 1700’lü yıllardan günümüze kadar oyuncak tarihinin en önemli parçaları sergileniyor.'' ifadelerini kullandı. Oyuncak sevmeyen çocuğun olmadığını düşünerek ara tatil için çocukları mutlu etmek isteyen ebeveynler için İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ziyaret edilebilir olduğunu söyledi.

''Bir gününüzü tamamen onun planlamasına izin verin''

''Bir gününüzü tamamen çocuğunuzun istekleri üzerine düzenleyerek onun ilgi alanlarını keşfedin'' diyen Uludeveci sözlerine şöyle devam etti:

''Böylelikle çocuğunuzun istekleri, ilgi alanları ve sevdiği şeyler konusunda daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Bir günü çocuğunuzun planlaması ara tatil boyunca planladığınız şeyleri yaparken zorunluluk gibi hissetmemesini ve daha çok ilgi göstermesini sağlayacaktır.''

Ailecek film izlenmesi gerektiğini söyleyen Uludeveci, ''Ters Yüz, Yukarı Bak (UP),  Narnia Günlükleri, Mucize, Zootropolis.'' film önerisinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı