Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, uluslararası insancıl hukukun öngördüğü kırmızı çizgilere dokunulamayacağını vurguladı.

Geng Shuang, bu sözleri Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) çalışmalarını incelemek üzere dün toplanan BM Genel Kurulu oturumunda dile getirdi.

Geng şunları söyledi:

“Bugün, Gazze’de çıkmazda kalan 2 milyon 300 bin kişi için UNRWA son sığınak ve yegane cankurtaran simidi anlamı taşıyor. Çin, sivilleri hedef alan her türlü şiddet eylemini ve saldırıları kınıyor ve uluslararası hukuka aykırı tüm girişimlere karşı çıkıyor. BM personeli ile insani ve tıbbi çalışmalarla uğraşan kişilerin güvenliği güvence altına alınmalıdır. Hastane, okul ve mülteci kampları dahil sivil tesisler askeri operasyonların hedefi olmamalıdır.”

Çin’in İsrail’e Gazze üzerindeki ablukayı kaldırma, acil tahliye emrini iptal etme, Gazze Şeridi’ndeki su, elektrik, gıda ve yakıt tedarikini bir an önce başlatma ve Gazze’de yaşayan insanlara yönelik toplu cezalandırmaya son verme çağrısında bulunduğuna dikkat çeken Geng, “Çin, 18 BM kuruluşu ve hükümet dışı örgütün yetkilileri tarafından yapılan ortak açıklamayı destekliyor. Ateşkesin derhal uygulanmasının öncelikli hedef olarak belirlenmesinden yanayız ve bütün tarafların bu hedefe ulaşmak için güçlerini seferber etmesini destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı