İSTANBUL (AA) - Japonya ve ABD'de bu hafta içinde ödüller alan Hyundai IONIQ markası, Avrupa'nın en ünlü otomotiv organizasyonu ve jürisi olarak nitelendirilen AUTOBEST tarafından da 3 ödüle layık görüldü.

Hyundai açıklamasına göre, IONIQ modelleri, Avrupalı otomotiv gazetecilerinden oluşan AUTOBEST tarafından ödüllendirildi.

Hyundai IONIQ 6, "2023 Yılın Elektrikli Otomobili" seçilirken, IONIQ 5 ise "En Hızlı Şarj Olan EV" oldu.

IONIQ 5 ayrıca, dünyaca ünlü erkek yaşam dergisi Esquire tarafından "Yılın Otomobili" seçildi.

Hyundai'nin tasarımıyla dikkatleri üzerine toplayan IONIQ 5 ve IONIQ 6 modelleri, elektrikli olmasının yanı sıra üstün kullanım özellikleri ve fiyat etiketleriyle de 31 otomobil gazetecisinden oluşan jüri üyesinden tam puan aldı.

IONIQ 5 ve IONIQ 6, Hyundai'nin EV'ye özel kurduğu IONIQ markasının gücünü her geçen gün artırırken, satışa sunulduğu tüm pazarlarda hem müşteriler hem de endüstri liderleri tarafından övgüyle karşılanmaya devam ediyor.

Verilen bilgiye göre, IONIQ ürün grubu, Hyundai'nin sürdürülebilirlik ve yenilikçiliğe artan bağlılığını temsil etmenin yanı sıra bir akıllı mobilite çözüm sağlayıcısı olarak markanın gelecek dönüşümünü de en iyi şekilde yansıtıyor.

Hyundai IONIQ 6, 2023 yılının son çeyreğinde Türkiye'de de satışa sunulacak.