6 bin yılı aşan tarihi ile Kayseri’nin kadim geçmişine ışık tutan ve yaklaşık 75 yıldır kazı çalışmaları süren Kültepe Kaniş-Karum konusunda destek veren, projeler sunan ve projeleri gerçekleştirme doğrultusunda gerekli çalışmaları yürüten Başkan Büyükkılıç yönetimindeki büyükşehir belediyesi, Kültepe’yi şehre, tarih ve arkeoloji dünyasına kazandırmayı sürdürüyor.

Büyükkılıç, 2023 yılında çıkarılan bulguları inceledi

Başkan Büyükkılıç, 2023 yılındaki Kültepe kazılarında, Kalkolitik Çağ olarak adlandırılan dönemden ve hemen sonrasındaki Eski Tunç Çağı dönem yapılarında bulunmuş olan kaplar, heykel ve heykelcikler, Homer'in destanlarında da adı geçen ve arkeoloji literatüründe "depas" olarak adlandırılan çift kulplu bardaklardan örneklerin yer aldığı bulguları inceledi.

“Yapılan çalışmalar, verilen emekler boşa gitmiyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmalara ve verilen emeklere vurgu yaptığı konuşmasında, “Yapılan çalışmalar, verilen emekler boşa gitmiyor. Gördüğünüz gibi ürünleri çıkmaya devam ediyor. Tarihi bakımdan da 6 bin yıllık geçmiş, 7 bin yıla doğru ilerliyor. İnşallah iddialı bir şekilde Kültepe Kaniş-Karum’da bir bakıma en önemli çalışmaları yapıp, müze bağlamında da bunu hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz.” dedi.

“75’inci yıl kazıları hemen hemen tamamlanmak üzere”

Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Kulakoğlu ise Kültepe’nin kazı çalışmalarında 75’inci yılın tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kültepe’nin 75’inci yıl kazıları hemen hemen tamamlanmak üzere. Temmuz ayından itibaren bu kazılara devam ediyoruz ve bu sene sanıyorum yine bereketli bir sezon geçirdik. Burada gördüğünüz eserler bir kısmı, bu eserlerin daha fazlası restorasyonda.”

Hibya Haber Ajansı