Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, yeni yerleşim yerleri için yeni hatlar imal ederken, belirlenen bölgelerde hat yenileme çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda insan ve çevre sağlığını korumak için başlattığı projelerini planlı bir şekilde sürdüren KASKİ, Melikgazi İlçesi’ne bağlı Esentepe Mahallesi Girne Şehitleri Caddesi’ndeki mevcut şebeke hatlarını yeni nesil malzemeler ile revize ederek daha modern hale getirdi.

Bölge halkına ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’e uygun olarak en sağlıklı şekilde içme suyu ulaştırmayı planlayan KASKİ, birinci sınıf malzemelerden üretilen borular kullanarak şebeke hattını yeniledi.

Gelişmiş kentler seviyesine ulaşabilmenin yolunun sağlıklı altyapıların oluşturulmasıyla başladığına dikkat çeken Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

“Çok şükür kentimizin tamamında altyapı ile ilgili ciddi bir sıkıntımız yok. Gerek içme suyu gerek diğer altyapı hizmetleri anlamında KASKİ’miz tüm imkanlarını seferber ederek hizmet noktasında elinden geleni yapıyor. Bu anlamda Esentepe Mahallemizde bulunan Girne Şehitler Caddesi’nde mevcut yapıyı daha modern hale getirmek için başlatılan çalışmalar sona erdi. Bu bölgemiz imara açılan yeni yerleşim yerlerinin artmasıyla birlikte sürekli gelişerek büyüyen bir bölgemiz. KASKİ ekiplerimiz gece gündüz demeden gösterdikleri gayret sonucunda bölgede çalışmalarını tamamladılar. Kentimizin tamamında ihtiyaca uygun olarak faaliyetlerimiz devam edecek.”

Hibya Haber Ajansı