Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Komiteye bağlı Reformları Kapsamlı Şekilde Derinleştirme Komisyonu Başkanı Xi Jinping, bugün komisyonun 3. genel oturumunu yönetti. Oturumda, 'Güzel Çin’in İnşasını İlerletme Fikirleri', 'Kamu Sermayesinin Yönetimi ve Bütçe Sisteminin İyileştirilmesi Fikirleri' ve 'Doğal Tekel Segmentinde Denetim Sisteminin Güçlendirilmesi Fikirleri' başlıklı belgeler onaylandı.

Aynı zamanda Çin Cumhurbaşkanı ve Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı olan Xi, toplantıda, “güzel Çin inşasının”, Çin'de sosyalist modern bir ülkenin kurulması çabalarının önemli bir hedefi olduğunu söyledi. 2035 yılına kadar temel hedeflere ulaşılması için kirlilikle mücadele edilmesi, ekonominin yeşil dönüşümünün hızlandırılması ve ekosistem çeşitliliği, istikrarı ve sürdürülebilirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Xi ayrıca, kamu sermayesinin yönetimine ilişkin bütçe sisteminin, ulusal bütçe sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve bu sistemin daha etkin hale getirilerek sermaye verimliliğinin artırılması gerektiğini belirtti.

Kamu ekonomisindeki doğal tekel aşamasının kontrolünün güçlendirilmesi ve modern altyapı sistemlerinin gereksinimlerinin daha iyi karşılanarak ulusal güvenliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda, ÇKP'nin bu çalışmalarda liderlik rolünün güçlendirilmesi ve ısrar edilmesi, uzmanların rolünün ise önemsenmesi gerektiği ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı