Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; 200 hektarlık alanda bulunan türbeler, camiler, çeşmeler, arkeolojik ve tarihi yapıların katmanlarını koruyarak günyüzüne çıkarmak amacıyla, Ulus Tarihi Kent Merkezi için Sit Alanları Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları kapsamında Paydaş Danışma Kurulu Toplantılarının ilkini Ankara Kent Konseyi Kabul Salonu’nda gerçekleştirdi.

“Herkesin üzerinde mutabık kalacağı plan elde edelim diye yola çıktık”

Ulus Tarihi Kent Merkezi Sit Alanlarını Koruma Amaçlı İmar Planı’nın hazırlanması için ihalenin yapıldığını ve firmanın çalışmalarına başladığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Biz koruma amaçlı imar planı yapma kararı verdiğimizde 2022 yılında 3 önemli toplantı gerçekleştirdik. Bunlardan ilkini Ankara Büyükşehir Belediyesi uhdesinde ilgili dairemizle, ikinci toplantımızı kamu kuruluşu temsilcilerimizle, üçüncü toplantımızı ise üniversiteler ve meslek odaları ile birlikte gerçekleştirdik.” dedi.

Toplantılarda konuyu enine boyuna tartışıp değerlendirdiklerini kaydeden Ödemiş, “Biz aslında biraz yarışma gibi düşünürken toplantılar neticesinde yarışma yerine bunun ihale yoluyla elde edilmesi görüşü alındı. Yalnız ihale yoluyla elde edilecek planlama sürecinde bir Danışma Kurulu oluşturuldu. Bu Danışma Kurulu ile sürecin yönetilmesi kararı alındı. Bu bizim için de iyi bir karar. İçselleştirdiğimiz samimi, herkesin içerisinde bulunabileceği bir katılımcı anlayışla planlama sürecini yürütelim istiyoruz. Şüphesiz sonuçta tartışma ortamı olacaktır ama bu tartışma ortamının en az olabileceği, herkesin üzerinde mutabık kalacağı bir planı elde edelim diye yola çıktık.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı