Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Öğrencilerle buluşuyor’’ etkinliğine katıldı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu tarafından karşılanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, öğrencilerin hazırladığı Filistin’e destek ağaç dikimine katıldı. Başkan Beyazgül ve Rektör Güllüoğlu burada öğrencilerle birlikte Filistin’e destek için ağaç dikip, can suyu verdiler. Başkan Beyazgül, öğrencilerin başlattığı ağaçlandırma çalışmasına destek olarak Zeytin fidesi vereceklerini söyledi.

Filistin’de yaşanan dramın insanlığa ihanet olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki işletmelerde İsrail menşeli ürünleri boykot ettiklerini ifade etti. Başkan Beyazgül, ‘Bizim inancımıza göre baktın ki kıyamet kopuyor elindeki ağacı, fidanı dikmeliyiz. Harran Üniversitemiz aslında birçok konuda öncü, bilimde ve ilimde öncü bir üniversitemiz var.  İnsanlığın bir parçası orada yok olurken seyretme noktasına bırakılıyor. Aslında insanlığa yapılan büyük bir ihanettir. Sizin bir parçanız burada yok ediliyor. İnsanlığın bir parçası kolu kesiliyor, diğer insanlar onu seyretmek zorunda kalıyor. Bu böyle olamaz ve bunu dünya böyle kabullenemez. Bir boykot herekatı başladı. Belediyemize ait tesislerimizde başlattık, şimdi aynı boykota Üniversitemiz de katıldı. Bu kapitalist sistem bu kanı besliyor. Buradan alınan paralar bu kanı besleyen paralar olduğunu gördük ve bunun için de bu damarları kesmemiz icap ediyordu." dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu ise Osmanbey yerleşkesine öğrencilerle birlikte barış için fidan diktiklerini söyledi.

Başkan Beyazgül ve Rektör Güllüoğlu daha sonra Osmanbey yerleşkesini gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Beyazgül ve rektör Güllüoğlu kafeterya da öğrencilerle sohbet ederek keyifli vakit geçirdi. Başkan Beyazgül, sıraya girerek kendi yemeğini kendisi alarak Öğrencilerin sofrasına konuk oldu. Öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yiyen Başkan Beyazgül, daha sonra Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan söyleşiye katıldı.

"Proje çalışmalarında üniversitemizin yanındayız’’

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi salonunda düzenlenen söyleşide Başkan Beyazgül öğrencilerin sorularını yanıtlayarak Eğitime yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Kentte gençlerin eğitimine yönelik Bilim Merkezi ve Gençlik merkezleri oluşturduğunu anlatan Başkan Beyazgül, her zaman eğitime destek verdiklerinin altını çizdi.

Dünyanın gözü önünde Filistin’de bir soykırım yaşandığını anlatan Başkan Beyazgül, bu durumun son derece üzücü olduğunu ifade etti.

Söyleşinin ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Beyazgül, öğrencilere Ali Fuad Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabını hediye etti.

Hibya Haber Ajansı