TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Şanlıurfa’da yürütülen kazı çalışmalarının detaylarını paylaşarak, “Şanlı şehrimiz ülkemizin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Şanlıurfa’da yürütülen kazı çalışmalarında geçen ay heyecanlandıran keşifler yapıldığını belirtti.

9 arkeolojik alandaki çalışmalarda insan ve hayvan heykellerine ulaşıldı

Göbeklitepe ve Karahantepe’de yeni buluntuların gün ışığına kavuştuğunu vurgulayan Yazmacı, şöyle konuştu:

“2023 yılında 9 arkeolojik alanda sürdürülen çalışmalarda insan ve hayvan heykellerine ulaşıldı. Tarih öncesi sanatın en etkileyici örneklerinden biri olmaya aday 2 metre yüksekliğindeki insan heykeli ve duvara yerleştirilmiş bir akbaba heykeli ile zemine bırakılmış taş tabaklara ulaşıldı.12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen, Göbeklitepe ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde beşinci yılını tamamlayan, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından "İslam Dünyası Turizm Başkenti" olarak ilan edilen Şanlı şehrimiz; tarihi dokusu, kültürü, gastronomisi ile ülkemizin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek.”