İSTANBUL (AA) - Dinçer Lojistik, "Lojistiğin geleceğinde rota yeniden oluşturuluyor" yaklaşımıyla yola çıkarak düzenlediği Demo Day ile startupları farklı bakış açıları ve yenilikçi fikirleriyle geleceğe yön vermeye çağırıyor.

Dinçer Lojistik açıklamasına göre, teknolojiyi odağına alan iş modeliyle sektörünün en inovatif şirketi olma motivasyonuyla çalışan şirket, Türkiye’nin Unicorn’ları ile yaptığı iş birliklerinden kazandığı deneyim ile geleceğin Unicorn’larını destekliyor.

Lojistik-tedarik zinciri ve perakende süreçleri temelinde robotik, mobilite, yapay zeka, iş zekası ve blockchain teknolojileri gibi pek çok alanı da kapsayacak etkinliğin finali 22 Aralık’ta online olarak yapılacak.

22 Aralık tarihinde düzenlenecek etkinlikte yarışacak projeleri, Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen, UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Getir Türkiye CEO’su Batuhan Gültakan, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Hakan Kırımlı, Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Türkay, Strateji ve İş Geliştirme Danışmanı Arda Berkay Çağın, Dinçer Lojistik CTO’su Murat Şencan ve Dinçer Lojistik COO’su Ufuk Toptaş değerlendirecek.

Toplamda 150 bin TL’lik ödülün dağıtılacağı Dinçer Lojistik Demo Day’de birinci 60 bin TL, ikinci 50 bin TL ve üçüncü 40 bin TL ödül kazanacak.

Katılımcılar, lojistik-tedarik zinciri ve perakende süreçleri temelinde robotik, mobilite, yapay zeka, iş zekası ve blockchain teknolojileri gibi pek çok alanı da kapsayacak Demo-Day etkinliğine https://demoday.dincerlojistik.com/ adresinden başvuru yapılabilecek. Etkinliğin son başvuru tarihi ise 18 Aralık.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, sektörün geleceğinin yenilikçi teknolojik altyapılar üzerinde yükseleceğine inandıklarını ve bu kapsamda çalışan startup kuruluşlarını da desteklediklerini ifade etti.

Dinçer, sektöre, topluma, ekonomiye ve çevreye değer katma misyonlarıyla yerli startupları ekosisteme kazandırmaya çalıştıklarını aktararak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen yıl düzenlendiğimiz Demo Day’de dereceye giren girişimcilere çeşitli destekler sağladık. Bu yıl karşılaşacağımız projeler için şimdiden heyecanlıyız. AR-GE merkezimizde, ülkemizdeki ve dünyadaki bütün lojistik-tedarik zinciri ve perakende alanlarında yenilikçi çözümler sunan StartUp’ları takip eden bir ekip bulunuyor.

Yönetim ekibimizle birlikte dünyadaki yeni stratejiler, ortaklıklar, ekipmanlar veya projeler gibi konu başlıklarını detaylı olarak takip ve analiz ediyoruz. Bu anlayışla düzenleyeceğimiz Demo Day etkinliği ile yatırım yapacağımız StartUp’ları belirleyeceğiz."

Girişimcileri ve girişimci adaylarını iş fikirleriyle ve yenilikçi çözümleriyle birlikte sektörün geleceğine yön vermeye çağırdıklarına işaret eden Dinçer, "Özellikle ana iş kolumuz lojistik ve tedarik zincirinin tamamını kapsayacak şekilde robotik, mobilite, yapay zeka, blockchain, iş zekası, endüstri 4.0 alanlarında yenilikçi çözümler sunan StartUp kuruluşlarını etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz." açıklamasını yaptı.