2023-2024 Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde sezon heyecanlı mücadelelerle başladı. Pizzabulls CO Basket Takımı, deplasmanda İlkler Şehri Uşak Basketbol Takımı ile oynadı. İlk periyot 16-8 skorla biterken, 2. periyotta skor 32-24’e ulaştı. 3. periyotu 48-50 bitiren Pizzabulls Co, son çeyrekte 65-68 skorla maçın galibi oldu. 

Hedef 1. Lige yükselmek

Karşılaşma sonrası konuşan Pizzabulls kurucusu Cavit Can Kırbeyi “TB2L’deki ilk maçımızı galibiyetle sonlandırmaktan çok mutluyuz. 3. sezonumuza çok farklı duygularla hazırlandık. Her geçen gün basketbola ve spora olan yatırımımızı artırıyoruz. Bu sezon TBL’ye çıkma adayı bir kadro kurduk ve hedefimiz belli, TBL’de olmak istiyoruz.” sözleriyle amaçlarının büyüklüğüne işaret etti.

Pizzabulls markasının Türkiye’nin her yerine yayılmaya devam ettiğini belirten Kırbeyi “2024’te 150 şube olma hedefi içindeyiz. Pizzabulls olarak herkese eşsiz lezzetler sunuyoruz ve müdavimlerimiz artmaya devam ediyor. Sporda da aynı doğrultuda basketbola, çocuklara ve gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Pizzabulls Cedi Osman Basketbol Ailesi bir çocuğun sporun içinde kalmasını sağlıyorsa ne mutlu bizlere. Türk basketbolunun önemli bir projesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.  Saha içi ve saha dışı çok güzel projelerle hedeflerimize gideceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Pizzabulls CO’nun projeleri lige renk katacak”

Cedi Osman Akademi'nin kurucularından Caner Osman “Her geçen gün yapılanmamız büyüyor. Pizzabulls Cedi Osman Basketbol TB2L’nin heyecan yaratan projesi haline geldi. Saha dışı ve saha içi etkinlikleri, sosyal sorumluluk projeleri, gençleri destekleyen organizasyonları ile bu projenin TBL’ye renk katacağını düşünüyoruz ve tüm planlarımızı yolunda sonunda orada olmak için yapıyoruz. Pizzabulls’un kurucusu Sayın Cavit Can Kırbeyi bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. Her geçen gün Pizzabulls’un Türkiye’ye yayıldığını görmek ve bu yönde kulübümüzü de hep beraber büyütmek bizleri heyecanlandırıyor. Pizzabulls CO Basket olarak çocuklara, gençlere ve basketbola yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bizim için başarı sporun yayılması bu hedefin sonunda şampiyonluk da gelirse daha da mutlu olacağız.” dedi. 

Pizzabulls CO’dan dev transferler

Pizzabulls CO Koordinatörü Hasan Serbest ve Baş Antrenörü Hakan Yavuz yoğun bir transfer sürecine sonunda; geçen sezon şampiyonluk kupası kaldıran TB2L’nin tecrübeli ismi Kadir Çıpa’ya ve Yarı Final’e kadar dikkat çekici performans sergileyen Berkan Özçiftçi’ye Pizzabulls CO forması giydirmek için anlaşma sağladı. İç transferde Bulut Altın, Seray Yıldırım, Barış Ülker ile yola devam etme kararı alındı. 2023 – 24 sezonunda TBL’ye çıkma parolası ile transferlere devam eden takımın; ligin diğer tecrübeli isimleri Efekan Coşar, Engin Sefa Pamukçu, Çağıl Topbaş,ı ve TBL’de iyi performans sergileyen Bartu Yılmaz’ı transfer etmesi  ile kadronun kemik yapısı şekillendi. Yapılan görüşmeler sonucunda Galatasaray Spor Kulübü’nün A Takımında yer alan genç isimler Efe Vatan ve Ömer Oralkan ile takıma dinamizm katan teknik ekip, son olarak Beşiktaş Spor Kulübü’nün 2002 doğumlu milli sporcusu Yiğit Çoban’ı da ekibe dahil etti. Sezona TBL’de başlayan Uğur Hortum’la pota altı takviyesi  ile ekibin gücüne güç katıldı. 

Hibya Haber Ajansı