Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 9 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00’te Develi İlçesi Reşadiye Mahallesi’nde Katı Atık Transfer İstasyonu’nun düzenlenecek açılış töreniyle hizmete sunulacağını duyurdu.

Develi, Yahyalı ve Tomarza’yı kapsıyor

Başkan Büyükkılıç, devreye alınan transfer istasyonu aracılığı ile Develi, Yahyalı ve Tomarza ilçelerinden kaynaklanan evsel nitelikli atıkların, katı atık düzenli depolama tesisine taşınacağını, ilçelerde oluşan atıkların büyükşehir belediyesinin tamamen çevreye uyumlu ve kontrollü düzenli depolama sahasında bertaraf edileceğini ifade etti.

10 bin metrekare alan üzerine kurulu istasyon

Develi Katı Atık Transfer İstasyonu’nun 10 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu ifade eden Büyükkılıç, “Katı atık master planı çerçevesinde planlanan katı atık transfer istasyonlarından ikincisini işletmeye almış bulunmaktayız. Tesisimizde 2 adet bunker, bir adet personel binası, bir adet kantar, aydınlatma sistemi, tesisi sınırlarını çevreleyen sınır çiti ve bu yapılar için gerekli olan betonarme imalatlarda inşa edilmiştir. İnşaat işlerine 15 milyon TL ve transferin sağlanabilmesi için yeni aldığımız çekici ve semitreylere 30 milyon TL olmak üzere toplam 45 milyon TL’lik bir yatırımı ilçelerimizin hizmetine kazandırmış bulunuyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı