Racing Team AMS’nin genç sporcusu, 9 yıllık şampiyonluklarla dolu karting kariyerinin son sezonunda Bitci Racing renklerine katıldı ve 2022 sezonunda Türkiye ve İtalya’da bazı yarışlarda start alarak karting’den otomobil branşına geçti. 

2023 Coppa Italia Turismo kupasında Audi RS3 TCR DSG otomobili ile start alan genç sporcu, şampiyonanın ilk yarışından itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Son 8 yarışta elde ettiği, altı birincilik ve iki ikincilik ile ilk sezonunda DSG klasmanında açık bir farkla şampiyonluğu elde etme başarısı gösterdi. Henüz 18 yaşını doldurmadan İtalya şampiyonu olan Zekai Özen’in kariyerinde, 4 karting şampiyonluğu ve onlarca yarış birinciliği bulunuyor. Zekai Özen, bir kez daha gösterdiği başarıyla izleyenlerden tam not aldı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadığının altını çizdi. 

“Bitci Racing Takımı’nın genç yıldızı Zekai Özen, motor sporlarında yükselen bir yıldız”

İtalya’nın Vallelunga, Mugello, Misano, Varano ve Hırvatistan’ın Grobnik pistlerinde gerçekleşen ve 6 ayak, 12 yarıştan oluşan Coppa Italia Turismo kupasında sezon boyunca birçok ülkeden 3 farklı klasmanda toplam 49 sporcu start aldı. Türkiye’de motor sporlarının geleceğini temsil eden ve önemli sporcular arasında yer alan Zekai Özen, başta ailesinin desteği, daha sonra ana sponsoru Bitci Teknoloji, Glasurit ve Fikirmedya’nın destekleriyle mücadelesini sürdürüyor. 

Yarışlar sonrasında fikirlerini paylaşan Bitci Racing Takım Direktörü İbrahim Okyay, ‘’Ülkemizde birçok spor dalında olduğu gibi motor sporlarında da oldukça başarılı genç sporcular bulunuyor. Zekai de bunlardan bir tanesi. Henüz 18 yaşını tamamlamamış olmasına rağmen 11 yıllık yarış kariyerinde 5 şampiyonluk elde etti ve adını listenin en üst sıralarına yazdırmayı başardı. Zekai, motor sporlarında yükselen bir yıldız. Kendisini tebrik ediyor, başarılarla dolu bir spor hayatı diliyorum.” dedi.  

Hibya Haber Ajansı