Davutoğlu, hükümete ve yetkilere seslenerek, “Muhalefet ve sivil toplum ile eşgüdüm halinde Filistin politikası yürütün. Biz kimseyle mutlaka şu surette görüşelim gibi bir çaba içinde değiliz, ama bize bari engel olmaması için yürüttüğümüz çabaların Türkiye Cumhuriyet’i Devleti ile koordineli yürütülmesi açısından bunu bir devlet görevi olarak görüyorum. Meclis’i öyle rastgele bir bilgilendirmeyle değil, gerçek bir bilgilendirmeyle sivil toplum ve muhalefet ile koordineli yürütün.” diye konuştu.

Sivil toplumda İHH başta olmak üzere hepsini takdir ettiğini ve sürekli temas halinde olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bu davaya sahip çıkan herkese selam ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu dava kimsenin şahsi tek elinde değildir ve tek başına bir kişinin, bir partinin, bir iktidarın çözeceği bir mesele değildir. Hepimiz için seferberlik vaktidir.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, AK Parti kitlelerine yönelik konuşarak, “Bizler, aynı dava ve ilkeler için yola çıktık. Aynı vurguları, aynı temaları işledik 90’lı yıllar boyunca, 2000’li yıllarda. Bu geniş muhafazakar kesimler üzerinde yukarıdakilerin bir bildiği vardır diyerek susmayın. Yukarıdakilerin bazen bildikleri değil çekindikleri olabilir, siz onlara ne yapılması gerektiğini gösterin. Gün yaylaya çıkma vakti günü değil, gün her an ve her nefeste Gazze için ne yapabilirim sorusunu sorma vaktidir.” dedi.

Meseleyi ne Gelecek Partisi ne Saadet Partisi ne de bir parti meselesi olarak görmediklerine dikkati çeken Davutoğlu, “Gazzeli kardeşlerimiz asla yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaklardır.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı