Çin’de bugün başlayan 2023 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi’nde Küresel İnternet Gelişimi 2023 Raporu ile Çin’in İnternet Gelişimi 2023 Raporu yayımlandı. Geçtiğimiz bir yıl boyunca Çin’in internet gelişiminde kaydedilen ilerlemeler ve başarılar hakkında bilgi verilen Çin’in İnternet Gelişimi 2023 Raporu’nda şu bulgular yer aldı:

“2023 yılında Çin, 5G ve bilgi işlem gücü gibi alanlarda dünyanın ileri seviyesinde bulunuyor. Çin’de dijital ekonomi güçlü büyümeyi sürdürerek, Çin ekonomisinin büyümesine ve büyüme tarzının dönüşümüne ivme kazandıran önemli bir motor haline geldi. Verilere yönelik yönetim sistemi her geçen gün daha sağlıklı hale gelirken, siber güvenliğe ilişkin güvence sistemi ve yetkinlik inşası da güçlendi. Bunun dışında siber alana ilişkin uluslararası iletişim ve iş birliğini derinleştirmeye devam eden Çin, uluslararası iletişim platformunu aktif şekilde oluşturmaya çalışarak, siber alanda kader birliğinin oluşumunu hızlandırdı.”

Dünyadaki 52 ülke ve bölgede internetin gelişimi hakkında değerlendirmeler yapılan Küresel İnternet Gelişimi 2023 Raporu’nda ise, bu yıl internetin gelişimi bakımından dünyanın ön sıralarında ABD, Çin, Singapur, Hollanda, Güney Kore, Finlandiya, İsveç, Japonya, Kanada ve Fransa’nın yer aldığına işaret edildi.

2023 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi, 8-10 Kasım günlerinde Çin’in güneyindeki Zhejiang eyaletinin Wuzhen kasabasında düzenleniyor. Bu yıl, WIC Wuzhen Zirvesi, 10. yıldönümünü kutluyor. 2014 yılından bu yana 172 ülke ve bölgeden yaklaşık 12 bin katılımcıyı ağırladı.

Hibya Haber Ajansı