Eğitimler devam edecek

Eğitime katılan vatandaşların hem sahada hem de hukuki konularda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelerde yapmış olduğumuz faaliyetlerde en önemli paydaşımız olan yerel hayvanları koruma görevlilerinden biri olmak isteyen vatandaşlarımıza eğitim veriyoruz. Eğitimlerimizi Ankara Üniversitesi ve Ankara Valiliği ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Eğitimlerde özellikle 5199 Hayvanları Koruma Kanunu, hayvan davranışları, hayvanların bakımı ve beslenmesi ile temel ilkyardım konularında kursiyerlere bilgi veriyoruz. Eğitimlerimiz gelen talepler doğrultusunda devam edecek.” diye konuştu.

Katılımcılara Ankara Valiliği onaylı kimliklendirme belgesi veriliyor

Yenimahalle’deki BELMEK binasında gerçekleştirilen 45 kişinin katıldığı eğitimde Doç. Dr. Oytun Okan Şenel vatandaşların sorularını tek tek yanıtladı.

Eğitimlerde; hayvanseverlere kırığı ya da kanaması olan, travmaya maruz kalan sokak hayvanlarına nasıl müdahale edilmesi gerektiğinin öğretildiğini kaydeden Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oytun Okan Şenel ise şunları söyledi:

“Çok önemsediğimiz bir eğitim. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu aslında hayvanseverleri çok güzel tanımlıyor ve onları kanunla çok önemli bir pozisyon tanımlıyor.  Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi bu alanda çalışacak hayvanseverleri resmi olarak tanımlayıp sertifika etmeyi amaçlıyor. Hayvanseverleri iş yaptıkları alanda bilgi ile donatmak hayvanlara yönelik hizmetlerin çok daha nitelikli olarak yürütülmesini sağlıyor. Hayvanlar sokakta çok fazla sağlık sorununa maruz kalıyor.”

Hibya Haber Ajansı