Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Çin ekonomisine yönelik büyüme tahminlerinin yükseltilmesini değerlendirdi.

IMF, Çin'in bu yıl için yüzde 5,4 ve gelecek yıl için yüzde 4,6 büyüme gerçekleştireceğini tahmin ettiğini açıkladı. IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Çin ekonomisinin COVID-19 sonrası güçlü toparlanma kapasitesine dikkat çekti.

Wang, basın toplantısında JPMorgan, UBS ve Deutsche Bank gibi finansal kuruluşların da Çin'in büyüme tahminlerini yükselttiğini belirtti. Bu kuruluşlar, Çin'in makro politikalarının etkisiyle ekonominin toparlanıp iyi bir eğilim sürdürdüğünü ve gelişme kalitesinin arttığını düşünüyor.

Dünya ekonomisinin zayıf toparlanma gösterdiği ve yüksek küresel enflasyon yaşandığı bir dönemde, Çin ekonomisinin güçlü direnç, geniş potansiyel ve dinamizm gösterdiğini ifade eden Wang, ekonomideki dönüşümün hızlandırılması ve yeni kalkınma alanlarının keşfedilmesiyle yeni fırsatlar ve avantajlar yaratıldığını belirtti.

Wang, Çin'in küresel ekonominin büyümesine destek olan temel güçlerden biri olarak kalmaya devam edeceğini vurgulayarak, dünya ülkeleriyle Çin tarzı modernizasyon sürecinden kaynaklanan yeni fırsatları paylaşacaklarını ve dünya ekonomisinin toparlanmasına daha büyük katkılarda bulunacaklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı