Dünyanın en eski ve köklü kripto para borsalarından biri olan Bitfinex’in Türkiye’de başlattığı 7 ayda 21 farklı şehri ziyaret edecek olan Finansal Özgürlük Turu’nun, Güneydoğu Anadolu’dan sonraki durağı İç Anadolu Bölgesi oldu. Ankara, Nevşehir ve Konya’da Bitcoin ve blockchain’in anlatıldığı tur Bilkent Üniversitesi öğrencileriyle de bir etkinlikte bir araya geldi. Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler, rektörler, öğrenciler ve şirket sahipleri yoğun ilgi gösterdi. The Steve Group CEO’su Derya Türker, Tether ve Bitfinex Martketing&PR sorumlusu Javier Bastardo’nun da katılım gösterdiği etkinlikte, Bitcoin ve blockchain’in geleceğine ilişkin görüşler paylaşıldı.

Bitfinex Finansal Özgürlük Turu, Gaziantep ile başladığı eğitim serüvenini İç Anadolu Bölgesi’nde sürdürüyor. Nevşehir, Konya, Ankara’nın da aralarında olduğu Anadolu şehirlerini içeren turda, aynı zamanda bu şehirlerdeki kültürel noktalar da ziyaret ediliyor. Ankara’da Erimtan Arkeoloji Müzesi, Nevşehir’de Göreme, Konya’da Tuz Gölü gibi turistik noktaların katılımcılarla birlikte ziyaret edildiği Finansal Özgürlük Turu’nda, ziyaret edilen şehirlerin kültürel zenginliklerinin tanıtılması da hedefleniyor. Bu kapsamda Kapadokya bölgesinde Bitfinex logolu bir balon da havalandırıldı.

Bitcoin konusunda daha bilinçli kitleler oluşturulmasına katkı sağlanıyor

Bitfinex, Türkiye’de Finansal Özgürlük Turu Projesi kapsamında farklı şehirleri ziyaret ederek Türkiye’de kripto yatırımcılarını aydınlatma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu özel projede, toplam 21 farklı şehirde gerçekleşen etkinliklerde yatırımcı psikolojisi, kripto paraların geleceği, Bitcoin’in tarihi gibi önemli konular hakkında eğitim veriliyor. Finansal Özgürlük Turu, aynı zamanda kripto paralarla daha önce hiç temas etmemiş kişilere Bitcoin ve blockchain teknolojileri hakkında bilgi sunarak geniş kitlelere ulaşırken Bitcoin konusunda daha bilinçli kitleler oluşturulmasına katkı sağlıyor.  

Hibya Haber Ajansı