AVTUR – VBTS kapsamında şirket paylarına 8 Aralık’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.
ASCEL & DOBUR – VBTS kapsamında şirket paylarına 8 Aralık’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 8 Aralık’a kadar uzatıldı.
BMSTL – Şirketin Dilovası üretim tesisinde yapılacak olan Fosfatlama Tesisi projesi ile ilgili OSB’ye ruhsat başvurusunda bulunulduğu açıklandı.
BRLSM – Şirketin bağlı ortaklığı Solar Santral Enerji ile bir firma arasında 1500 kWe/ 2200 kWp kapasitesinde anahtar teslimli GES kurulumu için 1,4 milyon dolarlık sözleşme imzalandığı açıklandı.
DERHL – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Emiliano Zapata ile şirketin %45 iştiraki Toprak Yenilenebilir Enerji’nin Emiliano Zapata bünyesinde birleştirilmesine karar verildiği açıklandı.
DOHOL – D Yatırım Bankası tarafından 98 gün vadeli 70 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
EBEBK – İngiltere’ye 2024 yılının ilk yarısında mağaza açılmasına karar verildiği açıklandı.
GIPTA – Halka arzdan elde edilen fonun 1,4 milyon TL’sinin yurt içi üretim kapasitesinin artırılması için ilave makine alınması, çatı güneş enerjisi yatırımı ve ilave fabrika inşaatının yapılmasında, 36,6 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 48,1 milyon TL’sinin finansal borç ödemesinde kullanıldığı açıklandı.
HKTM – Şirket tarafından Manisa OSB’de yeni üretim tesisi yatırımı yapılması için başvuruda bulunulduğu açıklandı.
INFO – 91 gün vadeli 150 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında talepler bugün toplanacak.
KLSYN – Tekirdağ’da 39.909 m2’lik arsanın 189,6milyon TL bedelle satın alındığı açıklandı.
MIATK – Şirketin bağlı ortaklıklarından Tripy Mobility’nin Mikromobilite Saha Operasyonu Rota Optimizasyonu Projesi projesinin Gazi Üniversitesi Teknopark Yönetimi tarafından onaylandığı, proje bütçesinin 6,4 milyon TL olduğu açıklandı.
MAGEN – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Soleil Yenilenebilir Enerji’ye Muğla’da Özmen-1 GES projesi kapsamında 2020 yılından itibaren 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere EPDK tarafından üretim lisansı verildiği, 20,17 MWp kurulu gücüne sahip Özmen-1 GES projesine 2,064 MWp kapasiteli bütünleşik depolama ünitesi kurmak için EPDK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
MEKAG & TURGG – VBTS kapsamında şirket paylarına 8 Aralık’a kadar emir paketi tedbiri paketi getirildi.
QNBFL – 168 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
PEGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 8 Aralık’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.
PNLSN – Halka arzdan elde edilen fonun 43,3 milyon TL’sinin fabrika inşaatı ve makine alımında, 76,1 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 8,5 milyon TL’sinin finansal borç ödemesinde kullanıldığı açıklandı.
REEDR – 250.000 TL sermayeli Reeder İnsan Kaynakları ve Danışmanlık şirketinin kurulacağı açıklandı.
RALYH – Şirket bağlı ortaklığı Ral Enerji’nin Viranşehir-4 ve Viranşehir-9 GES projeleri ile bağlantılı olarak ÇED olumlu kararı verildiği açıklandı.
TARKM – Halka arzdan elde edilen fonun 14,7 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 72,8 milyon TL’sinin kısa vadeli borç kapamada kullanıldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı