Esnek teminat seçenekleri sunuluyor

KOBİ Paket Sigortası, iş yerleri için olası sel, su baskını, yangın, hırsızlık gibi risklere karşı geniş kapsamlı bir teminat sunuyor ve ayrıca iş kesintisi durumlarında da işletmelerin zararlarını en aza indirgeyecek çözümler içeriyor. Bu ürün KOBİ’lerin özgün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak esnek teminat seçenekleri sunuyor ve böylece her işletme kendi risk profiline uygun korumayı sağlayabiliyor. İşletmelerin bu risklere karşı korunmasını sağlayacak kritik bir araç olan KOBİ Paket Sigortası, kapsamlı bir güvence sunarak KOBİ’lerin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

SEDDK tarafından düzenlenen tarifeler ve şirketlerin risk değerlendirmeleriyle KOBİ paket poliçelerinin fiyatlandırılması, çok katmanlı bir süreç olsa da Özcan; işletmelerin bütçelerine uygun, taksitlendirme imkanlarıyla desteklenen paketlerin hazırlandığını belirtiyor. KOBİ paket sigortalarının sunduğu geniş teminatların yanı sıra, çilingir, su tesisatçısı, ambulans ve tıbbi danışmanlık gibi asistans hizmetleri, işletmelerin yaşanabilecek zor durumlar karşısında dayanıklılığını artırıyor.

2024 tarife güncellemesi ve prim artışları 

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, iş yerleri ve KOBİ'ler için yangın sigortası paketlerine ek olarak deprem ve yanardağ püskürmesi teminatları dahil edilecek. Yeni düzenleme kapsamında, betonarme yapılarda 1. Grup için uygulanan deprem çarpanı binde 2,50’den binde 3,13’e çıkarılacak. Risk seviyesinin düşük olduğu 7. Grup içinse bu oran binde 0,60’tan binde 0,75’e yükselecek. Diğer yapı tiplerinde de 1. Grup için deprem çarpanı yüzde 6,13 ile başlayıp, risk gruplarına göre azalacak. Bu tarife güncellemeleri, deprem tarifesini yeniden yapılandıracak ve sigorta primlerinde bir artışa yol açacak. Değişiklikler, iş yerlerinin ve KOBİ'lerin yapısal özelliklerine ve bulundukları coğrafi bölgelere göre daha özelleşmiş ve gerçekçi bir finansal koruma sunmayı amaçlıyor, böylelikle doğal afet risklerine karşı daha güçlü bir güvence altına alınmalarını sağlıyor.

2024’te yapılacak bu güncellemeyi göz önünde bulunduran Abdullah Özcan, "KOBİ'lerimiz için kapsamlı bir paket sigortasının değeri, gelecek finansal dengeler açısından katbekat artmış durumda. Bu nedenle işletmelerimizin bir an önce bu güvenceyi temin etmelerini öneriyoruz." diyerek işletmelere erkenden önlem almaları konusunda çağrıda bulundu.

Hibya Haber Ajansı