Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, büyükşehir belediyesinin yatırımdan yatırıma hizmetten hizmete koştuğunu ifade ederek, “Kayseri Büyükşehir Belediyemiz yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşmaya devam ediyor. Altyapı kuruluşumuz olan KASKİ’mizde enerji boyutunda sorununu aşmak, kendi kendine yetmek anlamında yatırımlarını sürdürüyor.” diye konuştu.

Büyükkılıç ayrıca yaptıkları çalışma ve yatırımlarla kuruluşların geleceğini garanti altına almaya gayret gösterdiklerini ifade ederek şunları paylaştı:

“Aşağı yukarı bütçemizin KASKİ bağlamında 5’te biri enerjiye gidiyor. Bu enerji sorununu çözmek adına da bizim mutlaka yatırımlar yapmamız, geleceğini kuruluşumuzun garantiye almamız lazım. Bu anlayış içerisinde yaptığımız en önemli çalışmalardan birisi GES çalışmaları. Daha önce bir 6,5 megavatlık yapmıştık, o devrede, şimdi 0,85 megavatlık yine bir tane daha tamamlandı.”

“Yeni yaptıklarımız 15 megavatı bulmuş olacak”

Yeni gerçekleştirdikleri GES projelerinin toplamda 15 megavatı bulacağına değinen Başkan Büyükkılıç, “Daha sonra iki yerde daha projemiz var. Onlarla birlikte toplamda yeni yaptıklarımız 15 megavatı bulmuş olacak. İnşallah bu anlayış içerisinde de enerji sorunumuzu aşma yönünde epeyce katkısı olmuş olacak.” dedi.

Hibya Haber Ajansı