İSTANBUL (AA) - Vodafone, voleybol alanında başlattığı yeni sponsorluğunu, Brand Week Istanbul'da gerçekleştirilen panelle tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yekta Kopan'ın moderatörlüğünde, "Dünya Duysun Biz Burdayız" temasıyla düzenlenen panele, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, Vodafone'un Türkiye Voleybol Federasyonu ile işbirliği, kadın voleyboluna katkısı ve gelecek hedefleri konuşuldu. Panelde, Vodafone'un voleybol yatırımını anlattığı yeni reklam filmi de gösterildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, her alanda kadınların güçlenmesi için çalıştıklarını, sporda da kadınların yanında olduklarını belirterek, toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan cinsiyetçi yapının değişmesi gerektiğine inandıklarını bildirdi.

Bu anlayışla, 11 yıl kadın futboluna destek verdiklerini, şimdi de kadın voleybolunu desteklediklerini kaydeden Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"GfK'nın spor sponsorlukları araştırmasına göre, kadın voleybolu tüm spor branşları arasında yüzde 58 ile en çok takip edilen ikinci branş. Ülke olarak, voleybolda uluslararası düzeyde başarılarımız var. Bu başarılarımızı daha geniş kitlelere duyurmamız, tabiri caizse sesimizi yükseltmemiz ve bunu sürdürülebilir bir anlayışla yapmamız gerekiyor. Bu düşünceden yola çıkarak, Sultanlar Ligi İsim Sponsoru ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru olduk. TVF ile imzaladığımız bu anlaşmayla, dünyada kadın voleyboluna yapılan en büyük desteği sağlamış oluyoruz."

Meltem Bakiler Şahin, bu anlaşmanın, aynı zamanda Türkiye'de kadın sporuna sağlanan en yüksek ve kapsamlı sponsorluk olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu sponsorlukla temel hedefimiz, 2023 Voleybol Milletler Ligi ve CEV EuroVolley 2023 Şampiyonu olan ve FIVB Dünya Sıralaması'nda zirvede yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımıza ve dünyadaki en başarılı voleybol oyuncularının karşılaştığı Vodafone Sultanlar Ligi'ne en iyi desteği sağlamak. Sponsorluğumuz süresince gerçekleştireceğimiz projelerle de kadın voleybolcularımızın yanında durmaya devam edeceğiz."

- "En büyük hedeflerimizden biri voleybol ailesini genişletmek"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da planlı bir strateji ve organizasyonun başarıyı beraberinde getireceğini aktardı.

Altyapıları, genç milli takımları ve ligleri de kapsayacak şekilde geniş bir planlamayı hayata geçirdiklerini kaydeden Üstündağ, şu bilgileri paylaştı:

"Geçmişte yapılan güzel işlerin üzerine koyduk. Başarı, beraberinde gözlerin daha da üstünüze dönmesini getirir. Şu an FIVB dünya sıralamasının zirvesinde, Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonu bir kadın voleybol takımımız var. Olimpiyatlara da büyük hedeflerle gidiyoruz. Bir zamanlar hayal olan şeyler adım adım gerçekleşiyor. Bizim en büyük hedeflerimizden biri voleybol ailesini genişletmek. Planlı strateji ve organizasyon çok önemli ama yol arkadaşları da bir o kadar mühim."

Üstündağ, Vodafone ile tarihi bir anlaşma imzaladıklarını ve şirketin voleybol ailesinin büyük bir parçası olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Beraber çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyor ve heyecan duyuyorum. Şu an dünyada kadın voleybolunda bir numaralı marka olan Voleybol Milli Takımımız ve dünyanın en iyi ligi Sultanlar Ligi ile dünya devi Vodafone bir araya geldi. Önümüzde 3 yıllık bir süreç var. Bu süreçte bir olimpiyat, 3 Milletler Ligi, 1 Dünya Şampiyonası ve 1 Avrupa Şampiyonası'nı beraber yaşayacağız. Vodafone ile başarılara ve madalyalara uzanmak istiyoruz."

- "Paydaşlarımızın verdiği destek, bizim en büyük itici güçlerimizden biri"

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik ise A Milli Kadın Voleybol Takımı olarak özellikle kadınlar ve kız çocukları olmak üzere tüm Türk vatandaşlarını gururlandıran harika bir yazı geride bıraktıklarını bildirdi.

Türk voleybolunun yıllar içinde yapılan hamlelerle adım adım ilerlediğini kaydeden Çelik, "Bugün vardığımız noktadan dolayı çok gururluyum. Önümüzdeki turnuvalar için büyük bir heyecan duyuyoruz ve bu yolculuğa Vodafone ile birlikte çıkıyoruz. Bu birlikteliğin gücümüze güç katacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar da yakaladıkları başarılardan bahsederek, "Hedeflerimiz, hayallerimiz çok. Bunun için de çalışmaya devam etmeliyiz. Biz sporcular olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışırken paydaşlarımızın verdiği destek bizim en büyük itici güçlerimizden biri. Artık, yanımızda dünya çapında ve hem kadına hem spora verdiği destekle iyi bilinen Vodafone gibi bir marka var." ifadelerini kullandı.