Mesajında, Atatürk’ün 57 yıllık ömrüne bir Cumhuriyet, kendi ayakları üstünde dimdik duran bağımsız bir ülke ve sayısız devrim sığdırdığını söyleyen Koçer, “Türk milletinin bağımsızlık ülküsünü milli egemenlik ile taçlandıran, başarıya ulaştırdığı kurtuluş mücadelesiyle mazlum milletlere umut olan, fikirleri ve ilkeleriyle necip Türk milletinin gönlünde daima müstesna bir yere sahip olan Atatürk’ün hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Bir asra ulaşan tarihiyle geleceğe yön veren Cumhuriyetin bugün geldiği noktayı gördükçe Atatürk’e olan minnet ve şükran duygumuzun daha da artığının altını çizen Koçer, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

“Çatışmalar, siyasi gerilimler, ekonomik dalgalanmalar dünyanın dört bir yanını etkisi altına almışken Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş harcındaki birlik ve beraberlik duygusuyla istikrarlı yürüyüşüne kararlılıkla devam etmektedir. 100 yıldır barıştan, ilerlemeden, kalkınmadan yana olan Türkiye, Atatürk’ün çizdiği vizyonla bölgesine örnek olmayı, yeni fikirlere ilham vermeyi sürdürmektedir. İşte bu sağlam duruş ve vizyon Türkiye Yüzyılı’nda da en büyük rehberimiz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde Aziz Atatürk, silah arkadaşları ve vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Hibya Haber Ajansı