Küçük kesi ile yapılan omurga cerrahisinde genellikle 7 milimetrelik bir kesiden ameliyat yapıldığını belirten Yaman, “İşlem büyüdükçe kesinin miktarı artabilmektedir. Küçük kesi ile yapılan ameliyatlarda cerrahın da işi kolaylaşmaktadır. Açık ameliyat yapmaktansa küçük bir keşiden ameliyatı gerçekleştirmek cerrah için de konforlu bir yol olmaktadır.” dedi.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci oldukça hızlı

Yaman, hastanın vücudunda daha küçük bir kesiyle gerçekleştirilen ameliyat nedeniyle ameliyat sonrası kesinin hızlıca iyileştiğine değinerek, “Hastaya dren konulmadığı sürece hastanede yatış süresini kısalmakta ve enfeksiyon riski azalmaktadır. Hastalar için yan dönerek yatmamak, 5 kilogramın üzerinde yük taşımamak gibi sınırlamalar yoktur ve çok erken dönemde günlük hayata dönülebilmektedir. Bu da hastanın hayat konforunu iyileştirmektedir.” ifadelerini kullandı.

Memorial Bahçelievler Hastanesi’nde düzenlenen ve 4 gün süren Istanbul Spine Masters toplantısında omurga cerrahisi konusunda çok önemli konular masaya yatırıldı. Memorial Bahçelievler ve Hizmet Hastanesi Nöroşürirji Bölümü’nden Prof. Dr. Onur Yaman’ın düzenlediği Spine Masters bu yıl İstanbul’da gerçekleştirildi. 7. kez düzenlenen toplantıda referans sahibi doktorlar kompleks omurga cerrahisi ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı