Yektar, gelişen teknolojiler arasında önemli bir yer tutan yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojilerinin, son yıllarda hızla gelişerek birçok alanda kullanılmaya başlandığını ifade ederek, “Bu teknolojiler, insanların ürettiği çıktılara benzer çıktılar yaratabilmekte ve insanların enerjisini ve zamanını önemli ölçüde azaltabiliyor. Yapay zeka kavramı genel olarak bilgisayar sistemlerinin insan zekası gerektiren görevleri yerine getirme yeteneğiyle ilgili bir dizi teknoloji ve tekniği kapsar.” dedi.

ChatGPT’nin belki de başlıca tehlikesinin akademik dürüstlük olduğunu dile getiren Yektar, pek çok araştırmacı ve eğitimcinin, ChatGPT'yi akademik çalışmalarda ve ödev yazma amaçlı kullanmanın yalnızca kopya çekmeyi ve intihalleri teşvik edeceğine inandığını söyledi.

Yektar, ChatGPT tarafından sağlanan bilgilerin makul ve iyi yazılmış gibi görünebildiğini, ancak mutlak doğruluğa sahip olduğunun söylenemeyeceğini belirterek, ayrıca, ChatGPT’nin pek çok bilgiyle eğitilmiş olsa da her konuda tam yetkinliğe sahip bulunmadığını, spesifik konular hakkında iyi cevaplar veremeyebildiğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı