İngiltere merkezli Howden Group Holdings’in sigorta brokerlik kolu Howden, küresel brokerlik operasyonlarını yeni logosuyla tek bir isim altında bir araya getirdiğini açıkladı.  Bu kapsamda sektör temsilcileri, Howden Avrupa Bölge CEO’su Luigi Sturani’nin katılımıyla Howden Bölge CEO’su Atınç Yılmaz ve Türkiye yönetiminin ev sahipliğinde yeni logo lansmanında ağırlandı.

Howden Avrupa Bölge CEO’su Luigi Sturani, Türkiye’de yeni yatırım hedeflerinin olduğunu belirterek, “Türkiye kendi bölgesinde merkez olmayı hak ediyor ve elbette Howden olarak bizim de hedefimiz bu yönde. Bir yıl içinde Orta Asya'da ve Balkan ülkelerindeki operasyonlarımızı genişlettiğimizde tüm bu bölgeleri İstanbul'dan yönetebileceğiz. Türkiye, enflasyondaki yüksek seyir halen sürse de bugünkü mevcut durumuyla yatırım yapmak istediğimiz ülkelerden biri. Grubumuzun stratejisi hizmet kalitemizi ve ürünlerimizi daha iyi şartlarda sunabilmek adına yerelleşmek üzerine kurulu. Bu yüzden Türkiye'de de bu yönde ilerleyeceğiz.” diye konuştu.

“Türkiye bulunduğu coğrafyada mükemmel bir bölgesel merkez”

Türkiye’nin ekonomik büyüklüğünün önemine dikkat çeken Sturani, “Çok sayıda yüksek nitelikli yetenek ve kurumsal müşterinin varlığı Avrupa ve Amerika'nın önde gelen ülkeleriyle benzerlik gösteriyor. Ayrıca stratejik konumu Türkiye’nin önemini artırıyor. Bu anlamda Türkiye'yi coğrafyalar arası bir yol olarak değerlendirebiliriz. İstanbul Finans Merkezi gibi yetenekleri ve yeni şirketleri buraya çekilebileceğine inandığımız girişimler de var. Hedefimiz olan Orta Asya'dan Balkan ülkelerine ve Doğu Avrupa'ya kadar komşu bölgelere hizmet verebilmemiz için mükemmel bir merkez.” diye belirtti.

Hibya Haber Ajansı