İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde yolcu taşımacılığı yapan esnafın hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamaya imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB)  tarafından geliştirilen sistem sayesinde, esnafın günlerce uğraşarak aldığı ''Şoför Tanıtım Kartı'' başvurusu dijital ortama taşındı.

Taksi, minibüs, servis sektöründeki 25 binin üzerinde esnafı ilgilendiren uygulamanın tanıtımı İzmir Ulaşım Merkezi’nde (İZUM) yapıldı. Tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İESOB Başkanı Yalçın Ata, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İESOB’ye bağlı oda başkanları katıldı.

“Esnaf odamızla Türkiye’ye öncü çalışmalar yapıyoruz”        

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Soyer, “Bugüne kadar tüm şoför emekçilerimiz çok uzun kuyruklarda bekliyordu. 12 günlük zaman kaybı yaşanıyordu. Bugün bu çileye bir son verdiğimizi görüyorum. Çok mutlu ve gururluyum. Esnaf odamızla Türkiye’ye öncü bir çalışma daha gerçekleştirdik. Demokrasinin teknolojiyle buluşmasını sağlayarak insanların hayatını kolaylaştırıyoruz. Odamızla birlikte çalışarak Türkiye’ye öncü çözümler üretmenin ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Bu hem heyecanımızı hem de hırsımızı artırıyor. Yapılabilecek çok şey var” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı